Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek a polcról

Filmek a polcról

Villámkritika: Az ismeretlen Drakula (2014)

2015. január 23. - Lazók György

dracula-1.jpg

A Marvelnek istenesen bejött a hőseit egy közös világba terelő moziverzum, azóta is őket próbálja másolni boldog-boldogtalan. A Universal stúdiónak az se számított, hogy nincsenek szuperhősei, gondolták majd csinálnak azokból a szörnyekből, akikkel még az 1930-as években riogatták a polgárokat. Első lépésként kirángatták a koporsóból a vérszívók ősét, azonban megnehezítette a dolgukat, hogy Drakula és az alakjául szolgáló történelmi figura, Vlad Tepes is egy hullagyáros volt. Beizzították hát a bullshit-generátort, így létrejött egy nem csupán romantizált, de teljességgel átformált Drakula, aki csak és kizárólag a jó ügy érdekében gyilkolja halomra az embereket. Luke Evansre hárult a feladat, hogy elhitesse velünk, hogy a védtelen szüzek rémét, teljes faluk felnyársalóját mindezidáig félreismertük. Ránézésre tényleg egy deli, jószándékú legény ő, akit addig hergel a török birodalom, amíg el nem borul az agya. Fut is fel a hegyre, hogy a barlangjába tévedt szerencsétlenekből táplálkozó vámpírból kikönyörögje sötét erejének titkát, amivel megvédheti népét és famíliáját.

Mivel az alkotóknak szerény másfél órába egy eredettörténetet és egy háborút is bele kellett sűríteniük, nem vacakolnak. Vlad hamarjában átalakul denevéremberré és a következő percben máris egy csata közepén dobálja az ellenséget. Vérengzése feszegeti az alacsony korhatár mezsgyéit, de át sose lépi. Az elsőfilmes Gary Shore beveti minden tudományát, hogy kreatívnak látszódjon, csakhogy néhány pofás felvételnél többre nem telik tőle. A felszínen Az ismeretlen Drakula még nem is tűnik problémásnak, ám ahogy múlik a lendülete, úgy esik szét. Vérszívónk egyre többet szenved azon, hogy nem akar szörnyeteggé válni. Addig erőltetik ezt a súlytalan drámai töltetet míg az amúgy is sovány karakterekről az a kevéske réteg is lemállik. Betetőzve kudarcukat a készítők szabadságra küldik a logikát, hogy minél gyorsabban végigrohanhassanak a történet maradékán, majd a befejezéshez odaragasztanak még egy plusz jelenetet, hogy megértessék, Drakula kalandja csak a kezdet. A bevételi adatokat ismerve inkább a vég, de a stúdió egyelőre makacsul ragaszkodik tervéhez, és már előkészületben van a Farkasember és a Múmia hősies változata.

ÉRTÉKELÉS: 40%  

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr267100587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

$pi$ 2015.01.24. 05:28:51

Soha nem értettem miért írják, hogy Vlad Tepes és nem azt, hogy Vlad Cepes...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.01.24. 08:28:06

Sosem értettem a marvell létezésének miértjét
süti beállítások módosítása