Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek a polcról

Filmek a polcról

15 híres film, aminek egész más befejezést szántak eredetileg

2017. június 22. - Lazók György

mon-title.jpg

A befejezés bír annyi meghatározó erővel egy filmben, hogy azért már érdemes összeveszni. A tét valóban nagy, hisz csinálhatnak az érintettek minden mást tökéletesen, ha egyszer a lezárást elszúrják, az akár magával is ránthatja az egész művet. Jónéhány alkotás lett egy az utolsó pillanatban tett változtatással tönkretéve, míg mások pont így lettek megmentve. Filmek, amiket már el se tudnánk képzelni máshogy, hosszas harcok árán kapták meg végleges formájukat. A stúdiók ugyanúgy rettegnek attól, hogy súlyos pénzösszegek beleölésével létrejött produkcióikat a nézők nem fogják szeretni, mint azok alkotói. Bevett gyakorlatként hát tesztvetítésekre küldik őket. Ezeken a zártkörű eseményeken kitöltött kérdőívek határozták meg nem egyszer azt a befejezést, amivel a film végül a mozikba került. A gyilkos személye egy krimiben ugyanúgy megváltozhat, mint egy romantikus vígjátékban az, hogy kivel jön össze a lány. Feldühített, hogy meghalt a főhős? Semmi gond, feltámasztjuk! Mindre volt példa az alábbi - természetesen spoileres - esetekben, olykor még extrémebbre is.      

 

1. Segítség, felnőttem!

bef-2.jpg

Tom Hanks korai éveinek legnagyobb kasszasikere volt Penny Marshall vígjátéka, amiért még egy Oscar-jelölést is begyűjtött. Régóta tartja magát a pletyka, hogy az egy varázslatnak köszönhetőn hirtelen felnőtté vált kisfiú történetének egy fontos elemét megváltoztatták az utolsó utáni pillanatban. A film, mint tudjuk, úgy ért véget, hogy a Hanks alakította Josh visszaváltozott gyerekké miután elbúcsúzott felnőtt szerelmétől, Susantól (Elizabeth Perkins). Többen állítják, hogy a Segítség, felnőttem! bizonyos VHS-kiadásain szerepelt a stáblista után egy jelenet, melyben Josh iskolájába egy új, Susan nevű tanuló érkezik, azt sugallva, hogy ő is használta a filmbéli kívánságmasinát. Bár így Josh és Susan kapcsolata happy enddel zárult volna, ám állítólag az alkotók egyes kedvezőtlen visszajelzések miatt mégis kivágták ezt a részt. Idáig hivatalos megerősítés nem érkezett a részükről, hogy a bővebb befejezés tényleg létezett-e vagy csak internetes mítosz. Annak mindenesetre érdekes.

  

2. Álmodj rózsaszínt

bef-3.jpg

John Hughes volt a tinifilmek atyaúristene a '80-as években. Az Álmodj rózsaszínt csupán forgatókönyvíróként jegyezte, ezért aztán kénytelen volt végignézni, ahogy a rendező Howard Deutch behódol a stúdió változtatási óhajának. A szegény lány beleszeret a gazdag fiúba mese Hughes szándéka szerint azzal végződött volna, hogy Andie (Molly Ringwald) ráébred, hogy az igaz szerelme valójában a barátzónában rekedt Kacsa (Jon Cryer). A tesztközönség úgy érezte, hogy köztük inkább testvéri, mint szerelmi vibrálás van és azt szerették volna látni, hogy Ringwald a vonzó Andrew McCarthy-val jön össze. A nézők kívánságát a stúdió parancsnak vette, ezért a befejezést újraforgatták. A mérges Hughes úgy vigasztalódott, hogy elkészítette a Valami kis szerelem. c filmet, melynek az Álmodj rószaszínhez feltűnően hasonlító szerelmi háromszöge úgy ért véget, ahogy annak szerinte már itt is kellett volna.

     

3. Kínai negyed

bef-4.jpg

A mozi történetének egyik leghíresebb film noirja, amiben Jack Nicholson játssza a magándetektív J.J. Gittes-et, a forgatókönyvet író Robert Towne szándéka szerint boldogan ért volna véget. A script korábbi változatában a finálé nem is a címbéli kínai negyedben, hanem a tengerparton játszódik, ahol nem Evelyn Mulwrayt (Faye Dunaway) lövik le, hanem az őt vérfertőző viszonyba kényszerítő és a férjét meggyilkoló, nagyhatalmú Noah Crosst. Evelynt lecsukják az apja megöléséért, de négy év után kiszabadul és eltűnik a városból. Gittes soha többé nem látja. A filmet rendező Roman Polanski sose volt különösebben híve a vidám befejezéseknek - már amennyiben az iménti annak nevezhető -, de ettől függetlenül úgy gondolta, hogy a történet kezdettől fogva tragédia felé tart és a lényege épp az, hogy azok a pénzes gazemberek, akik felépítették Los Angelest, mindig megússzák. Tény, hogy, ha Polanski nem ragaszkodik saját befejezéséhez egy legendás zárómondattal ("Felejtsd el Jake, ez a kínai negyed!") szegényebbek lettünk volna. Sok évvel később már Towne is vele értett egyet, ám Nicholson továbbra is az eredeti, kevésbé keserű lezárás mellett tart ki.    

 

4. Shop-stop

bef-5a.png

Rossz nyelvek szerint Kevin Smith pályafutása során egyetlen igazán jó filmet rendezett, és az bemutatkozó vígjátéka volt. A mindössze 27 ezer dollárból forgatott Shop-stop lényegében amatőrfilm, de annak rendkívül szellemes és kreatív. A történet főszereplője, Dante tipikus x-generációs toporgó fiatal, aki vegyesbolti eladóként vesztegeti az életét. Napja, amit végigkövetünk, eleve rosszul indul, és onnan - részben dologkerülő haverja, Randall akaratlan közreműködésével - egyre csak romlik. A kedves vevők cigarettával dobálják meg, a fogyasztóvédelem megbünteti, megkergetik egy temetésen, és még a barátnője is elhagyja. Smith a film eredeti végében egy meglehetősen nagy lépéssel még ennél is továbbment. Miután Randall távozik, egy rabló lép be a boltba és lelövi Dantet. A Shop-stopot még ezzel a befejezéssel játszották azon a vetítésen, amin forgalmazót kerestek, ám Smitht szerencsére mentorai meggyőzték, hogy a lehangoló vég sehogy se illik a film egészébe. Azóta az író-rendező is úgy nyilatkozott róla, hogy a jelenet azért született meg, mert nem tudta, hogyan zárja le a történetet. A befejezés extraként megtekinthető a DVD-kiadáson, vagy akár itt.  

    

5. Tökéletes katona

bef-6.jpg

Míg arra vártunk, hogy Schwarzenegger és Stallone legyűrve az egójukat egymásnak essenek a mozivásznon, két kevésbé rangos, de nem kevésbé ikonikus akciósztár megadta nekünk a látni kívánt epikus összecsapást. Jean-Claude Van Damme és Dolph Lundgren játsszák az egy kormányprogram keretében feltámasztott két vietnami veteránt, akik miután öntudatra ébrednek, ott folytatják, ahol abbahagyták, vagyis megpróbálják hidegre tenni egymást. Egy rakás üldözéssel és robbanással később a két ősellenség a Van Damme megformálta Luc szüleinek farmján rendezik végleg nézeteltéréseiket egy halálig tartó bunyó formájában. A film a készítők szándéka szerint itt vett volna egy olyan fordulatot, aminek láttán még M. Night Shyamalan is felvonná a szemöldökét. Luc szüleiről kiderül, hogy nem is a szülei, hanem az univerzális katona-kísérleteket vezető Dr. Gregor emberei, aki hősünk életére tör. Ügynökök jelennek meg a semmiből, akik lefegyverzik Dr. Gregort és megmentik Luc életét. Mintha csak direkt fel akarta volna az embereket húzni, a filmet rendező Roland Emmerich egy narráció keretében még meg is öli a főszereplőt. A tesztközönség új befejezést követelt és meg is kapta, melyben Van Damme és Lundgren még egy kicsit tovább csépelik egymást a pajtában.

 

6. Végzetes vonzerő

bef-7.jpg

Az Adrian Lyne rendezte thrillerben Michael Douglas lép félre a kattant Glenn Close-zal, majd ezt nagyon megbánja. A film úgy ér véget, ahogy a műfaj megköveteli. Egy feszült végjátékban, amiben az őrült nőszemélyt lelövi a feleség. A film készítői sokáig egész más sorsot szántak neki. A forgatókönyvet író James Dearden változatában Glenn Close karaktere, Alex Forrest öngyilkosságot követ el, de a halálát úgy állítja be, mintha a főszereplő, Dan Gallagher (Douglas) ölte volna meg, akit a film végén le is tartóztatnak. Felesége ugyan megtalálja azt a szalagot, mely igazolja Alex Forrest őrültségét, de a készítők nyitva hagyják a lehetőséget, hogy ez vajon mennyit segít Dannek. A befejezés, ha leszámítjuk a szándékos áthallásokat a Pillangókisasszony c. operával egész eredeti, sötét és drámai. A tesztközönség érthető módon úgy, ahogy volt gyűlölte. Ahogy azt a korábban kiszemelt rendező, John Carpenter megjósolta, a nézők azt akarják látni, hogy "a ribanc megfizet". A művészi befejezés így ugrott, a film pedig 142 millió dollárt hozott az amerikai mozikban. 

 

7. Ómen

bef-8.jpg

Az Antikrisztus azon kevés filmes gonosztevők közé tartozik, akik alkalomadtán még nyernek is. Így volt ez Richard Donner klasszikus horrorfilmjében, melyben a főszerepet játszó Gregory Peck egy templomba hurcolja a sátán gyermekét, hogy végezzen vele. Hiába könyörög Isten segítségéért, a rendőrök őt lövik le, mielőtt lesújthatna. A film híres utolsó képsoraiban egy temetésen vagyunk, ahol a kis Damien megteszi első lépéseit az elnöki szék és egy sor egyre színvonaltalanabb folytatás felé. Amikor megkezdték a forgatást, még úgy volt, hogy a jó győzedelmeskedik, ám a stúdió vezetője úgy találta, hogy hibát követtek el. A sötétség urát nem lehet megölni, állapította meg, és pénzt adott Donnernek egy új befejezésre. Apró kis adalék, hogy az a borzongató hatású mosoly, melyet az így életben maradt Damien megereszt a kamerának nem volt betervezve. Az őt alakító Harvey Stephens akaratlan hozzájárulása volt ez a filmtörténethez miután a rendező a szájába rágta nehogy elmosolyodjon.

 

8. Jade

bef-9.jpg

William Friedkin, A francia kapcsolat rendezőjének kevésbé híres, mint inkább hírhedt erotikus krimije az Elemi ösztön népszerűségét szerette volna meglovagolni, de csúfos kudarcot vallott. Ahogy a mintául szolgált filmet, úgy a Jade forgatókönyvét is Joe Eszterhas követte el, aki nem győzött eléggé elhatárolódni a mű végső változatától. Állítása szerint Friedkin úgy átírta a scriptet, hogy arra rá se ismert, pedig megígérte neki, hogy egy betűt se változtat rajta. Eszterhas még a nevét is le akarta vetetni a stáblistáról, azonban a stúdió egy kétmillió dolláros biankó szerződéssel győzte meg, hogy tegyen le erről. Friedkin eleinte tagadta, hogy hozzányúlt volna, de utóbb beismerte, hogy a forgatókönyvet valóban alaposan átdolgozta. Tette ezt úgy, hogy a film egyik szereplőjének, Michael Biehnnek a mai napig fogalma sincs arról, hogy most ő a gyilkos vagy nem. A sokkolónak szánt utolsó jelenetben a címszereplő férje vállalja magára a gyilkosságokat, amire hirtelen rávágják a stáblistát. Amerikában videókazettán kijött egy rendezői változat, melyben a befejezés tovább folytatódik. Kiderül, hogy a vallomást rögzítette a főszereplő nyomozó (David Caruso), aki elindul letartóztatni a tettest. A film kazettán is olyan szánalmas bevételt termelt, hogy a stúdió nem tervezi, hogy a rendezői változatot elérhetővé tegye DVD-n vagy Blu-rayen a közeljövőben.

        

9. A tűzben edzett férfi

bef-10.jpg

Nem csak a stúdió és a tesztközönség, a főszerepet játszó sztár is vétót mondhat a kialakulóban lévő befejezésre. Tony Scott és Denzel Washington között bár kiváló volt a munkakapcsolat, ahogy azt öt közös film is igazolja, azonban a védelmére bízott kislány megölése miatt magánháborút indító testőr, Creasy történetének befejezését illetően nehezen jutottak közös nevezőre. A film a mozikba került változatában kiderül ugye, hogy a kislány él, a főszereplő pedig felajánlja a saját életét az övéért cserébe, majd a bandafőnökhöz való szállítás közben belehal a sérüléseibe. A rendező Tony Scott számára érzelmileg ez az áldozat volt a sztori legfontosabb mozzanata, amiről semmiképp se akarta eltolni a hangsúlyt, ám Washington kedvéért leforgatta azt a verziót is, amit sztárja látni szeretett volna. Ebben Creasy életben jut el a főgonoszig, majd a képébe vigyorogva felrobbantja a magára kötött bombát. Tony Scott páratlan meggyőzőerejét latba vetve jobb belátásra térítette Washingtont, ahogy annak idején Tarantinot is rádumálta, hogy jobb, ha Christian Slater életben marad a Tiszta románc végén. Aki szeretné tudni, milyen lett volna a film, ha Washington érvényesíti az akaratát, az ebben a nem túl jó minőségű youtube-videóban lecsekkolhatja. 

 

10. Birdman

bef-11.jpg

Ezúttal maga a rendező, Alejandro González Iñárritu döntött úgy, hogy nem tart ki az eredetileg kigondolt befejezés mellett és a szükségszerű művészi újjászületés örök körforgását másképp fogja kifejezni. Abban a forgatás közben kiötlött verzióban, mely világszerte ismerté vált, a Michael Keaton alakította válságba jutott színész, Riggan kiveti magát a kórház ablakán, ám a lánya végül mégis a magasban látja szárnyalni őt. Korábbi elképzeléseik szerint a film végén az újra sikeres Riggan egy talkshow vendégeként olvassa fel a róla szóló lelkendező kritikát, ám a kamera lassan eltávolodik róla és, ahogy a kezdés során, egy öltözőben állapodik meg. Itt nem más ül, mint Johnny Depp, akinek a fejében Jack Sparrow hangja szólal meg azt kérdve, hogy a fa**ba jutottunk idáig, cimbora? A befejezés jóval könnyebben dekódolható, mint az, ami a mozikba került. A filmet rendező Iñárritu minél többet gondolt rá, annál rémesebb ötletnek tartotta, így létrejött az a jóval homályosabb kimenetelű zárójelenet, aminek megfejtéséről azóta is megy a vita.  

  

11. Terminátor: Megváltás

bef-12.jpg

Ha James Cameron a Terminátor 2 idején ragaszkodik epilógusához, amiben az idős Sarah Connor örvend egy játszótéren az ítélet napja elmaradásának, akkor alaposan megnehezíthette volna az eljövendő folytatások, így a Megváltás dolgát is. A film készítése amúgy is zűrös volt. A forgatókönyvet folyamatosan átírták egyszer a Helena Bonham Cartert ért családi tragédia miatt, másodszor, mert rájöttek, John Connor (Christian Bale) sokkal érdekesebb, mint újonnan bevezetett főszereplőjük, Marcus Wright (Sam Worthington). A filmben végül Carter figurája alig szerepel, a mellékalaknak szánt John Connor viszont közel egy súllyal Marcus Wrighttal, akiről kiderül, hogy valójában kiborg. Mivel kezdetben arra építettek, hogy róla szól a Megváltás, ezért hihetetlenül cifra befejezést ötlöttek ki. Mint ismert, Connor a fináléban súlyosan megsérül. A forgatókönyv szerint menthetetlenül, ezért lenyúzzák a bőrét és azt az Ál/arc után szabadon Marcus kiborgtestére operálják. Aki nem fordult le a székéről, annak van több is: az operációt követően Marcus-Connor terminátor üzemmódba kapcsolva kiírtja az ellenállás összes kulcsfiguráját. A befejezés utolsó fele nem nyert teljes megerősítést, de az első több forrás szerint benne volt a kiszivárgott forgatókönyvben. A heves negatív reakciók miatt egyeztek ki abban, hogy elég lesz, ha Marcus felajánlja a szívét Connornak, aki így tovább küzdhet a Skynet ellen a soha el nem készült folytatásban.

    

12. Sikoly 2

bef-13.jpg

A tini-horrorok népszerűsége egy időre újra feltámadt Wes Craven nagysikerű filmjének, a Sikolynak köszönhetően. Az előre betervezett folytatás forgatókönyvének egy része annak ellenére kikerült a netre, hogy a legszigorúbb óvintézkedések mellett őrizték minden egyes lapját. Még a színészeknél se lehetett több egyszerre tíz oldalnál belőle. A kiszivárgás megtörténtével arra kötelezték a forgatókönyvet író Kevin Williamsont, hogy dolgozza át a megmaradt anyagot is. Ennek részeként meg kellett változtatni a gyilkosok személyét. A végleges változatban Sidney (Neve Campbell) iskolatársa, Mickey a gyilkos, valamint az előző részben megölt Billy anyja, aki magát riporternőnek álcázza. Sidneyt végül az a Cotton Weary menti meg, akit korábban a lány téves vallomása alapján rács mögé dugtak. Williamson forgatókönyvének korábbi változata több pontban is eltér. Először is a gyilkos Mrs. Loomison kívül Derek, Sydney új fiúja illetve a lány szobatársa, Hallie volt benne. A durva különbségek csak ezután jönnek. Cotton Mrs. Loomis megölése után úgy volt, hogy bekattan és megöli nem csak Gale-t (Courteney Cox), de Sidneyt is, aki szintén halálos sebet ejt a férfin. Williamson láthatóan az utolsó résznek szánta a másodikat, ám a stúdió nem. Sidney tovább élt, hogy két további, elbaltázott folytatással búcsúztassa el a Sikoly-szériát.

     

13. Életre-halálra

bef-14.PNG

A szökevény akkora siker lett, hogy muszáj volt folytatni, ám a belőle kinövő filmtől csak az eredeti történetének és főbb jeleneteinek nem túlságosan emlékezetes újbóli felmondására futotta. Azt nem sokan értették, hogy miért kellett időről-időre úgy tenni, mintha a Wesley Snipes játszotta új szökevény talán mégis bűnös lenne, amire viszonylag egyszerű a magyarázat: mert az lett volna. Így már világos az is, hogy miért érezte olyan frusztrálóan magát Robert Downey Jr, akinek a filmben végül nem sok dolga maradt azon kívül, hogy Tommy Lee Jones közelében álljon, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy ő a hunyó. Downey Jr. abban a hitben vállalta el a filmet, hogy nem egy sablon rosszfiút, hanem egy olyan alapvetően normális figurát fog alakítani, akit elvakít a bosszú barátai elvesztése miatt. Ezt az izgalmas lehetőségeket rejtő motivációt aztán átadták Jones karakterének, Downey Jr. meg kapott egy iszonyú gyenge jelenetet, amiben hosszan magyarázhatta a gyilkossá tett Royce mondvacsinált indítékait. Nem is kímélte a filmet későbbi nyilatkozataiban. A változásokért, mint általában, a rosszul sikerült tesztvetítések a felelősek, melyek közönsége újra egy ártatlanul megvádolt férfi üldözése miatt akart izgulni.  

 

14. Halálos fegyver

bef-15.jpg

A Mel Gibson-Danny Glover párost összehozó örök kedvenc akciósorozat első része még érezhetően tapogatózik, mit és hogyan szeretne elérni. Black eredeti forgatókönyve sokkal sötétebb és véresebb volt, mint az, amit filmre vittek. A rendező, Richard Donner volt az, aki leginkább szorgalmazta a könnyedebb hangvételt, ami sok forgatás közbeni változtatást hozott magával. Már abban nehezen tudtak az alkotók kiegyezni, hogyan ismerjük meg a Gibson alakította öngyilkos hajlamú zsarut, Martin Riggs-t, ezért forgattak egy nyitányt, amiben a kocsmában iszogatva intéz el pár keményfiút és egy akciójelenetet, amiben egy iskolai lövöldözőt szed le. Ez utóbbi végül bekerült a rendezői változatba, melyet érdekes módon a rendező nélkül raktak össze. Black forgatókönyvét a hírek szerint a 2. és 3. részben már hivatalosan is közreműködő Jeffrey Boam dolgozta át név nélkül. Mivel az elsőnél még nem voltak biztosak benne, hogy lesznek folytatások, a befejezést se így alkották meg. Riggs és Murtaugh útjai az utolsó jelenetben elváltak volna. Riggs elhagyja a várost, Murtaugh pedig a visszavonulását fontolgatja. Donner úgy gondolta, hogy mindenkinek jobb, ha a páros közös, fényesebb jövőjét készíti elő a befejezés. A második részben Black ismét a sötétebb hangvétel felé próbálta lökni a sorozatot. A film Riggs halálával ért volna véget, ám szerencsére Donner újfent megkímélt minket a túl korai és túl lehangoló búcsútól.

 

15. Amerikai história X

bef-16.jpg

Mintha a film témája nem lett volna elég problémás, a rendező Tony Kaye és a főszerepet játszó Edward Norton között elfajuló nézetkülönbségek külön rátettek egy lapáttal. A börtönben addig vallott elveit felülvizsgálni kénytelen neonácit játszó Norton már az Amerikai história X forgatása közben igyekezett átvenni a kreatív irányítást. Teljesen aztán az utómunkálatok során borult ki a bili. Kaye képtelen volt úgy összevágni a filmet, hogy az a saját és a többi érintett tetszését egyaránt elnyerte volna. A rendező emellett őrült húzásokkal jött elő, amikkel csak maga alatt vágta a fát. Például egy megbeszélésre magával hívott egy zsidó rabbit, egy katolikus papot és egy buddhista szerzetest, hogy spirituálisan támogassák. Miután a felügyelete alatt összevágott második változatból annyi jelenet hiányzott, hogy a film már alig emlékeztetett egykori önmagára, a stúdió átadta a kontrollt Nortonnak. Ő határozta meg a film végleges szerkezetét és a történet végét is. Döntése értelmében kivágták azt a jelenetet, melyben a főszereplő, Derek öccse halála után újra leborotválja a haját. A film vége kétségtelenül keményebb élt kap vele, ugyanakkor sutba dobta volna Derek karakterfejlődését. Tony Kaye szerint, aki hiába próbálta levetetni a nevét és beperelte a stúdiót 275 millió dolláros kártérítésben reménykedve, ez egy befejezetlen mű. Egy film vége mindig sokat számít, de az Amerikai história X ettől függetlenül is klasszikussá vált.      

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr512610625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

para_noir 2017.06.22. 14:50:22

Jó, érdekes poszt, kösz!

Lucifer Morningstar 2017.06.22. 16:10:08

"akkor alaposan megnehezíthette volna az eljövendő folytatások, így a Megváltás dolgát is."

Azért a Hegylakó 2 óta tudjuk, hogy minden szívfájdalom nélkül tolják a kukába az előző részben, vagy részekben történteket.

fabirka 2017.06.22. 16:32:52

És akkor egy magyar vonatkozás, a Tanú, aminek le is forgatták az alternatív befejezését.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.06.22. 16:32:59

@Lucifer Morningstar: Ez is igaz, de legalább megfuttatta volna őket egy kicsit a pénzükért és a Terminátor 3 nem dobhatta volna be azt az ócska "csak elódáztad az ítélet napját" szöveget létjogosultsága igazolására.

Faby 2017.06.22. 16:53:24

Halálos Fegyver 2. részének is volt olyan befejezése, amiben Riggs új csaja nem hal meg. Ha jól emlékszem, a gyűjteményes kiadás valamelyik lemezén van fent egy jelenet, amelyben a film végén előkerül.
Így viszont valószínűleg nem lett volna folytatás.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.06.22. 17:02:05

@Faby: Így igaz. A terv az volt, hogy a kimondhatatlan nevű, de annál szebb Rika Van Dan Haas életben marad, aztán úgy döntöttek, hogy drámaibb a finálé, ha kinyírják őt a gonoszok. Lett volna egy hálaadási vacsora a film végén, amin ő is megjelenik. Persze Rika rögtönzött halála miatt a jelenet nem maradhatott.

Hiryu2,01 2017.06.22. 17:12:10

A Zsoldos című könyv ugye arról szól, hogy Creasy elbénázza, a kislány meghal, elég brutálisan, ezután a kórházból kikerülve az egykori zsoldos megindul, és MINDENKIVEL végez, aki felelős a lány haláláért, akár a legdurvább módszerekkel is.. (bomba a tettes seggébe, és viszlát).
szóval a film már alapból kiherélése az eredeti történetnek..

lutria 2017.06.22. 21:28:25

A Legenda vagyok-nak is van más befejezése amiben Will Smith nem robbantja fel magát a zombikkal hanem hagyja hogy főzombi visszavegye a csaját amin addig kísérletezett-ezután a zombik elhagyják a labort.

SarahConnor 2017.06.23. 07:19:50

A Titanicnak is van egy alternatív befejezése, ami hátborzongatóan gagyi. Az öreg hölgy nem dobja be az Óceán Szívét a vízbe, hanem átadja a kutatónak (Bill Paxton), aki örömében meghív mindenkit táncolni. Komolyan, sírni lehet rajta, annyira rossz. Fenn van a youtube-on.

Zirowe 2017.06.23. 08:32:36

@lutria: nem zombik, hanem vámpírok zombi vonásokkal.

MEDVE1978 2017.06.25. 19:12:27

@Hiryu2,01: Bizony, plusz emlékeim szerint nem Mexikóban van, hanem Olaszországban és a helyi maffia a főszereplő. A testőr meg lehentel gyakorlatilag mindenkit.

ZsK 2017.06.25. 19:30:07

Az 1987-ben készült változat szerintem jobb mint a Denzel Washington-os. Nem írok róla semmit, hátha valaki meg szeretné nézni.

www.imdb.com/title/tt0093489/?ref_=nm_flmg_act_62

Void Bunkoid 2017.06.25. 19:49:05

@Lenina Huxley: neemnem, bedobja a néni a vízbe a nyakéket, csak épp mindenki orra előtt. Amúgy az eredeti befejezéshez képest valóban iszonyú giccses-hipernyálas, még a kötelező hullócsillag is megvan. Örülök, hogy nem ez lett a film vége.

dutch 2017.06.26. 10:10:02

@Lazók György: A lehető legtökéletesebb befejezése lett volna a franchise-nak, ha benne hagyják az öreg Sarah Connor-os jelenetet a T2 végén. Két Cameron-film, kerek egész sztori, happy end. Ehelyett itt ez a katyvasz. Már a harmadikért is nagyon kár volt.

dutch 2017.06.26. 10:12:35

A Die Hard 3-nak is volt egy alternatív vége, ahol Simon elmenekül, és McClane később kutatja fel. Kicsit hajaz az eredeti Holtpont végére, csak a két főszereplő viszonya más. Elég hihetetlenre sikerült, jobb hogy hagyták a helikopteres befejezést.

SarahConnor 2017.06.29. 20:59:00

@Void Bunkoid: jaa, tényleg. A fene, nem emlékeztem jól, de nem bírtam megint megnézni. Cringe kategória (mondjuk az egész film az).
süti beállítások módosítása