Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek a polcról

Filmek a polcról

Hat igazságtalanul megbukott akciófilm az előző évtizedből

2017. október 02. - Lazók György

buk-1a.jpg

Az új évezreddel a régimódi akciófilmek kedvelőinek beköszöntött a szűkölködést magával hozó tél, mely azóta is szüntelenül tart. Míg korábban akár egyetlen év alatt összejött annyi kedvenc csak ebből az egy műfajból, hogy akár egy nagyobb toplistát is könnyedén össze lehetett állítani, addig lassacskán már annak is örülhetünk, ha egyetlen fogunkra való darab a mozikba kerül. Jellemző módon, ha végre megkapjuk az éhségünket csillapító akcióorgiát, abból nem ritkán orbitális bukás lesz! Az ezredfordulóra már egy sztár jelenléte se jelentett garanciát semmire. Az öreg harcos ugyanúgy elhasalhatott, mint az ifjú titán. Még a mozikasszák feletti uralmat átvevő képregény-adaptációk is kénytelenek voltak olykor megtapasztalni a világ egyetlen abszolút igazságát: csak az a biztos, hogy semmi se biztos. Nem volt nehéz dolgom hát, amikor a 2000-es évek első évtizedéből szemezgetni kezdtem azon akciófilmek közül, melyek érdemtelenül gyarapították a műfaj bukásainak a számát. Következzék a listára került pórul jártak hatosfogata időrendi sorrendben!  

 

1. Jég és föld között (2000)

buk-1c.jpg

A hegymászás, mint azt a Cliffhanger óta tudjuk, remek alap egy feszültségben gazdag akciófilmhez, ám ezt az amerikai közönség a Jég és föld között bemutatása idején nem így látta és jobbára elkerülte Martin Campbell rendezését. A veszélyforrás pedig ezúttal se szimplán a gyilkos időjárás, az alkotógárda ezt megfejelte egy manipulatív pszichopatával és egy instabil robbanóanyaggal, mely bármikor a levegőbe repítheti a hegyen rekedtek megmentéséért induló csapat tagjait. Az írók arcátlanul sokat merítenek A félelem bére c. klasszikusból, a film egy ponton már-már egy nem hivatalos újrafeldolgozás benyomását kelti. Ha valamit a Jég és föld közöttnek fel lehet róni - a díjat érdemlően elbaltázott magyar címet nem számítva -, az néhány röhejes CGI-felvétel. Egyébiránt egy kimondottan izgalmas film, melyhez egy klassz színészgárdát hoztak össze csupa olyan arccal, akik egy kis szerencsével többre is vihették volna. A mozis karrierje utolsó morzsáit csipegető Chris O'Donnell mellett felsorakozik az ezúttal szokatlanul genya Bill Paxton, a barázdált arcú Scott Glenn, a Bond-lány Izabella Scorupco, valamint az egykori Krycek ügynök az X-aktákból, Nicholas Lea is. Martin Campbell a végletekig fokozza az akciójeleneteket. Az előzetesekben is tucatszor láttam, de mikor a főszereplő két csákánnyal nekirohan a szakadéknak, abba mindig beleborzongok. Az Aranyszem rendezője csúcsformában van, ám a zenét szerző James Newton Howard is besegít neki, hogy az adrenalin felszökjön az ereinkben. 

 

2. Veszett vad (2003)

buk-2.jpg

Mi történt volna, ha Rambo tényleg megkattan? Ezt a kérdést teszi fel William Friedkin filmje, és bizony elég brutális választ ad rá. A Benicio Del Toro alakította katonát egy megelevenedett pokolban látjuk mindjárt a történet kezdetén, melyből képtelenségnek tűnik ép ésszel megszabadulni. Mikor aztán két vadászt, akik sejtése szerint az életére akartak törni, darabokra szed, megjelenik egykori kiképzője, hogy elfogja őt. Friedkinnek tulajdonképpen pechje volt, hogy Tommy Lee Jonest bízta meg az eljátszásával, akit a közönség eddigre kissé megunt az üldöző szerepben. A Veszett vad nem tűnt többnek A szökevény sokadik klónjánál, ám, ha ragaszkodunk az amúgy felesleges összevetéshez, akkor is elmondhatjuk, hogy sokkal méltóbb folytatása lenne, mint az Életre-halálra volt. A filmet rendező William Friedkin az 1973-as Az ördögűző óta nem tudta kitalálni mit kíván a jónép, nem mintha túlzottan dolgozott volna az ügyön. Az öntörvényű rendező nem, hogy megkönnyítené a dolgunkat, hogy tudjuk kinek kell szurkolni, hanem direkte homályba burkolja a történetét. A magyar cím ebben az esetben tökéletesen kifejező. Ha jól meggondoljuk, lényegtelen, hogy Del Torot tényleg meg akarják-e ölni a megbízói, mivel már túl messzire ment. A film legfőbb erénye, hogy olyan profi túlélő- és harci technikákat mutat be lenyűgöző hitelességgel, melyeket azóta se láthattunk sehol máshol. Del Toro és Jones összecsapásai ekképp válnak elképesztően intenzívvé. Érezni minden mozdulatukban, hogy két profi harcol egymással. Ahogy pedig azt az akciófilmek törvényei diktálják, végül csak az egyikük maradhat állva.

 

3. A szövetség (2003)

buk-title.jpg

A képregény-adaptációk lázának kezdetén a stúdiók lecsaptak mindenre, amit értek, így Alan Moore kultikus írásai se úszhatták meg. Közülük is a leghírhedtebbé A szövetség vált, melyben klasszikus regények szereplői fognak össze egy a világot fenyegető gonosz legyőzésére. Ha ez a toplista a filmtörténet legszörnyűbb forgatásairól szólna, akkor is bérelt helye volna rajta Stephen Norrington rendezésének. Azért, hogy így lett nem csak a szokásos produkciós nehézségek okolhatóak, amik kötelező velejárói egy ilyen nagyszabású projektnek. A fő oka, hogy rémálommá vált a film készítése, az Norrington és a film sztárjának, Sean Connerynek az epikus összeütközése. Arról, hogy az amúgy is nehéz természetű színész és a Penge sikerével felkapottá vált rendező mennyire nem jöttek ki egymással, legyen elég egy sztori: Norrington egy jelenet megismétlését kérte Connerytől, akinek ehhez nem volt kedve. A türelmét vesztett rendező erre azt mondta, 18 milliós gázsiért talán nem túl nagy kérés, hogy sétálj végig megint az utcán! Connery ezek után olyan nyomdafestéket nem tűrő szavakat vágott Norrington fejéhez, amit az anekdota mesélője se mert megosztani. A konfliktusokkal teli forgatás mindkettejükből annyit kivett, hogy egyaránt visszavonultak a filmezéstől. A tönkre ment idegekért nem volt, ami kárpótolja őket, A szövetséget ugyanis ellenszenvvel fogadták. Nem is értem miért. A film világa érdekes, egyből beránt. Már az oltári, hogy együtt láthatjuk harcolni Nemo kapitányt, Tom Sawyert és Doktor Jekyll-t. A szuperhősösített regényalakok közti dinamika a képtelennek tűnő összeeresztésük dacára nagyszerűen működik, részben az őket életre keltő színészeknek köszönhetően. A szövetség egy laza, pörgős és fantáziadús akciófilm, melyet a megizzasztott Sean Connery a korát meghazudtoló energikussággal ural. 

 

4. Emelt fővel (2004)

buk-4.jpg

Kevin Bray akciófilmje annyira oldschool, hogy, ha a '80-as években készül el, akkor tuti, hogy Schwarzenegger vagy Stallone játszotta volna a főszerepét. Mivel eddigre mindketten benne voltak a korban, a megtiszteltetés egy új csillagnak, Dwayne Johnsonnak jutott, aki ekkor még mindig a pankrátornevét (The Rock) használta. Az Emelt fővel elvileg ugyan igaz történet alapján készült, de a valóság inkább inspirációként, mint követendő példaként lebegett előtte, hisz nem szolgált számára happy enddel. Realitás helyett tehát egy modern western rajzolódik ki előttünk, amiben a sheriff úgy számol le a városát fenyegető banditákkal, hogy örökre megtanuljuk, az erőszak csak akkor helytelen, ha a rosszak élnek vele. Johnson nagyjából ott folytatja, ahol a régi idők akcióhősei abbahagyták, vagyis jön, lát és rendet tesz az öklével. Bár nem sok színészi tapasztalattal rendelkezett, ám gyorsan tanult, és már nem csak a karizmatikusságára és tiszteletet parancsoló izmaira támaszkodott. Más szóval, egész jól játssza el a megcsömörlött, de masszív elvek szerint élő veteránt, aki szembeszáll a gyerekkori barátja irányította bűnbandával. A film nagyon helyesen az egyszerűség elvét követve épül fel miközben azért hagy némi teret a szereplőknek is. A jót itt könnyű megkülönböztetni a rossztól, a nyers erő pedig a legtisztább módja a problémák elintézésének. Kell egy kicsit várni, hogy Johnson igazságosztó üzemmódba kapcsoljon, de mikor végre odacsap, azt öröm nézni! A film bukása hozzájárult ahhoz, hogy egy időre a családi vígjátékok poklába száműzessen, ahonnan mostanra szerencsésen kikeveredett. 

 

5. A 13-as rendőrőrs (2005)

buk-5.jpg

Egy remake a legkönnyebb útnak tűnik a gyors pénzszerzésre, ám egyúttal a leghálátlanabb is. Tekintve, hogy a film készítői egy olyan műhöz nyúlnak általában, amit úgy szeretünk, ahogy van, már azelőtt könnyen magukra haragíthatják a közönségüket, mielőtt munkájukat bemutatnák. A 13-as rendőrőrs ostroma John Carpenter számos kultfilmjének egyike, amiből senki se kért új verziót. Pedig, ha valahogyan érdemes újrafeldolgozni egy kedvelt filmet, annak az a módja, ahogy azt a tehetségét időközben többször is bizonyító rendező, Jean-Francois Richet csinálta. Ő és írója, James DeMonaco (Purge-trilógia) megtartották ugyan az eredeti felállását, de friss megközelítéssel használták fel. Míg abban egy némaságba burkolózó bűnbanda próbált betörni a bezárás előtt álló rendőrőrsre, addig az új verzióban korrupt zsarukkal kell szembenézniük a körülzártaknak. Richet meg se próbálja imitálni Carpenter egyedi stílusát, de nem is kell, hisz abban ő sem szenved hiányt. A film vizuális megjelenése határozott elképzelésekkel bíró alkotóról árulkodik. A 13-as rendőrőrs könnyebben befogadható és tempósabb, mint Carpenter alkotása. Nem hat az újdonság erejével, ahogy elődje, de vérprofin van elkészítve. Jók a karakterek és még az is előfordul, hogy a film meg tud lepni. Ethan Hawke-nak remekül áll az akcióhős szerep, Gabriel Bryne pedig méltó ellenlábasa. A mellőzött Brian Dennehy szerepeltetéséért külön piros pont jár. A gárdából egyedül a dagadó Lawrence Fishburne nem túl meggyőző, mint a város legkirályabb gengsztere. Ezen a melléfogáson túllépve A 13-as rendőrőrs határozottan azok közé a ritkaságszámba menő remake-ek közé tartozik, amiknek érdemes adni egy esélyt!     

 

6. Golyózápor (2007)

buk-6.jpg

Bevallom, hogy a lista összes akciófilmje közül ez az, aminek a bukásán a leginkább meg vagyok rökönyödve! Michael Davis alkotása okos és szellemes paródiája a zsánernek, melyért szemmel láthatóan odáig van. A film egy percig nem vesztegeti az időnként, rögtön a legelső jelenettel beindul a címben jelzett golyózápor, hogy a stáblista végéig le se álljon. Davis politikailag tökéletesen inkorrekt és minden adandó alkalmat megragad, hogy szereplőjén keresztül beszóljon a műfaji kliséknek és a társadalom legkülönbözőbb irritáló tagjainak egyformán. Pisztolyhősét, a nemes egyszerűséggel Mr. Smithnek nevezett férfit könnyű felidegesíteni, így például mikor találkozik valakivel, aki túl lusta és önelégült indexelni, azt móresre tanítja a maga puritán, de annál lényegretörőbb módján. Clive Owen lubickol az iróniával teli szerepben, ami sajnálatosan inkább gátolta, mint segítette a mozisztárrá avanzsálását. A szintén csak korlátozott ideig felkapottá vált Paul Giamatti kéjes élvezettel gonoszkodja végig a filmet. Monica Bellucci az, aki a legkevésbé járt jól a főszereplők közül. Dögös háttéralak ő csupán ebben a groteszkül vicces erőszakbalettben. A legemlékezetesebb pillanata talán az, amikor a kötelező szexjelenet is egy újabb őrült lövöldözéssé válik, melyet később a Féktelen harag c. Nicolas Cage remek úgy, ahogy volt lenyúlt. A puskaporos ringlispíl ereje a második felére fogyatkozni látszik, de kreativitásban még így is többre megy, mint az elmúlt tíz évben bemutatott akciófilmek nagyrésze együttesen. A vagányság csúcsra járatásához a Mötley Crüe és a Motörhead által erősített soundtrack is hozzájárul. A filmet író és rendező Michael Davis karrierjét a Golyózáport érő érdektelenség totálisan hazavágta. A legtöbb, amire azóta futotta tőle, az egy animációs rövidfilm. Vigasztalja a tudat, hogy az akciófilmek szerelmeseinek ezzel az alkotásával egy igen boldog másfél órát szerzett!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1812918481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

victor vacendak 2017.10.03. 19:40:16

A veszett vad meg a rendőrörs kiváló akciófilmek, a szövetség jó kis mese, fantasy (nem ugyanaz a kategória, mint a többi). A jég és föld meg az emelt fővel pont annyit ér, hogy soha senki ne emlékezzen rájuk, a golyózápor viszont annyira pofátlanul szar, hogy aki megnézte sosem felejti el... Az én agyamba legalább is beleégett a röhejes akció, és pocsék monica bellucci.

amjamayna 2017.10.03. 20:17:49

A golyózápor kurva jó:)

efmint · unalomfilozofiak.blog.hu 2017.10.03. 20:20:49

A Veszett vad meg a Golyózápor mekkora király filmek ! Mondjuk ha az listából csak eggyet lehetne választani a leglegleglegigazságtalannabul bukottat, akkor én a Veszett vadra szavazok. Egyébként meg tök jó kis listát hoztál össze ! Grat.!

memberjoe 2017.10.03. 20:28:42

A golyózápor és a 13-as rendőrőrs nekem is nagyon tetszett. Méltatlanul elhanyagoltak, bár a tv-k adják őket rendszeresen.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.10.03. 21:00:31

Az én igazságérzetem szerint a Jég és föld közöttet és A szövetséget teljesen jogosan feledtem el. A többiről pillanatnyilag az se ugrik be, hogy egyáltalán láttam-e őket. (Ámbár ha a Golyózápor az, amiben valami szülő nő is van, akkor azt is láttam, de ennél többre nem nagyon emlékszem belőle.) Mindazonáltal előfordult már olyan, hogy ami elsőre nem tetszett, az másodszorra már bejött (sőt fordítva is.) :)

Kelly és a szexi dög 2017.10.03. 21:08:34

Mekkora szar már A szövetség!

agarik 2017.10.03. 21:11:28

A Veszett Vad gyenge Szökevény-utánérzés némi Rambo-fűszerezéssel.
A 12-as rendőrörs egy szükségtelen remake.
"A jég és föld meg az emelt fővel pont annyit ér, hogy soha senki ne emlékezzen rájuk" - milyen igaz.

A Szövetség valóban alulértékelt.

A Golyózápor meg igazi trashfilm, tévéfilm. Annak tök jó, de moziba... Sajna tovább gyengítette az Ember Gyermeke és más agyonhypolt de ritka ócska film, amiknek színe-szaga, gyakran gárdája is tökugyanaz volt.

verjemanyadba 2017.10.03. 21:43:29

A jeg es fold kozottet mikor meglattam a listaban mar felnevettem. Amikor meglattam az emelt fovel-t szinten. Kritikan aluliak. A veszett vad viszont tetszett. Van annak valami "tars alkotasa" a cime nem jut eszembe de az is jo volt. Golyozaport nem lattam, a rendorors remlik, de nem maradt meg.

Evel Knievel 2017.10.03. 21:53:59

Azt a kopasz buta tehetségtelen ripacs ogre Dwayne Johnson-t csillagnak nevezni aljasul övön aluli ütés..

alien 2017.10.03. 22:14:29

a veszett vad nagyon jó pláne a kalis bunyó, a golyózápor szerintem paródia de mind egy
a répával húzzuk a ravaszt meg az ellőtt gombás lábköröm gyanút keltő lehetne

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.10.03. 22:16:11

A Ligue of extraordinary Gentlemen egy remek film volt (a tragikusan suta magyar cím is sejteti, hogy az ilyet eredeti nyelven szabad megnézni). Én sem értem hogy miért bukott, manapság valszeg kasszasiker lenne, akkoriban kicsit nehezen barátkoztak meg a nézők a képregény-adaptációs ötletekkel.

A többi 12 egy tucat, a golyózápor aprót pukkant nem is érdemelt többet, egyedül Giamatti volt jó benne. A Féktelen harag egy sokkal jobb film, annyira túl van tolva hogy nem kérdés a paródia jelleg. A Golyózápor meg túl gyakran akarja komolyan venni magát...

RCH 2017.10.03. 22:26:03

Golyózápor: Giamatti, amikor rámarkol a halott nô mellére... :D

Martin Kay · https://www.facebook.com/martinkaywrites 2017.10.03. 22:54:25

Ezek kivétel nélkül egyszer nézős alkotások voltak. Veszett vadban külön mulatságos volt, hogy a csávó úgy farag ki magának egy kést a vadonban, és minden tök reális akar lenni, aztán pár óra alatt olyan csapdákat is épít mellé, hogy a stáb a forgatás előtt valszeg egy hétig is elvolt vele.

2017.10.03. 23:45:25

@Field64: A szülő nő nem Az ember gyermekében van? :S
Konkrétan egy filmet láttam a felsorolásból, a Golyózáport, de szerencsére nem emlékszem már rá.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.10.04. 01:23:50

@Tralfamador75:

Utánanéztem, a Golyózáporban volt a szülő nő. Az egészből csak annyi maradt meg bennem, hogy Clive Owen állandóan lő, miközben egy nő szül. Olyan reménytelenül rossz nem lehetett, mert arra jobban emlékeznék, de nyilván magával ragadónak se találtam, ha kb. ennyi maradt meg csak belőle a fejemben. :)

siriq111 2017.10.04. 01:35:18

Mindegyik nagyon jo!

2017.10.04. 03:25:29

@Field64: Hát, akkor még rosszabb a film, mint gondoltam, ha erre sem emlékeztem belőle :-D

Borsoo 2017.10.04. 08:26:29

Én sem értem, hogy A jég és föld között miért ennyire megvetett. Nekem az egyik kedvenc akciófilmem. A listáról még A szövetséget és A 13-as rendőrörsöt láttam és azok is jók. Ezek után a maradék hármat pótolni fogom.

yoisten 2017.10.04. 08:31:14

A nyakörv (Danny the Dog)

Jet Li, Morgan Freeman, Bob Hoskins

Morpheus. 2017.10.04. 09:07:38

A jég és föld között és az Emelt fővel valóban jó filmek és "buktak meg" hanem elég nagy sikert arattak. Főleg Magyarországon. Amúgy a filmekről írt rövid jellemzések tetszettek.

Trejo 2017.10.04. 09:13:10

A szövetség egy f@szság, azt nézzék hülyegyerekek!

Tzp 2017.10.04. 09:20:20

Azt nem tudom, hogy mennyire buktak meg ezek a filmek. Honnan lehet azt tudni? Bevétel alapján?

A Veszett vadat azért nem néztem meg, mert gagyinak, elcsépeltnek tűnt a története. A Golyózápor alapvetően tetszik, úgy maradt meg bennem, hogy méltó a film a címére. Tényleg záporoznak benne a golyók.

commentes nikk 2017.10.04. 10:07:33

A Veszett vad nálam top ötös akciófilm, annyira nyers és lecsupaszított, hogy aki a jó akciófilmeket kedveli, nem tudja nem imádni, tényleg méltó párja az első Rambo-filmnek. A Jég és föld között is királyság, nagyon szerettem, és az Emelt fővel is remek, nem akar sokat mondani, de azt nagyon jól mondja. A Szövetség szerintem harmadosztályú limonádé, a Golyózápor meg nekem már arányokat vesztett ökörség, a 13-as rendőrörs meg lagymatag sajna, az eredeti sokkal betegebb.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.10.04. 10:09:46

@Tzp: Igen, a bukást elsősorban anyagilag értettem. Az imdb-n vagy a boxofficemojo-n fent vannak a számszerű adatok.

@Morpheus.: A Jég és föld között és az Emelt fővel egyaránt a költségvetésük alatt futottak ki az amerikai mozikban, igaz az előbbi nemzetközileg szépített.

pat bateman 2017.10.04. 10:20:25

rémes ez a válogatás, ezekre kár időt pazarolni. a Veszett vad anno elém került, de mély nyomot nem hagyott bennem. A jég és föld között már a címe miatt is mókás, annak idején is kb. ennyit jegyeztem meg belőle. a Golyózápor helyett én a Wahlberg féle Orvlövészt néztem meg, de utólag az is gagyi kategória. A 13-as rendőrörsből az EREDETI John Carpenter féle verziót kell megnézni, nem ezt az új vackot. A szövetség az első filmek között volt amit "divixben" megnéztem, egyszer elment, meseszerű valami volt, de kb. ennyi...

p3d3str1an 2017.10.04. 10:46:44

A Szövetséget én is nagyon sajnálom, jó franchise lehetett volna. (mondjuk nekem a Valerian is tetszett, de az is bukni fog... azért a világért is kár :( ).

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2017.10.04. 10:50:38

A veszett vad története túl sablonos volt ahhoz, hogy az egyébként kiváló színészek el tudják adni. A Szövetséggel az volt a gond, hogy a karakterek teljesen pontszerűek voltak, a történet pedig eléggé bugyuta, ehhez képest viszont szükségetlenül komolyan vette magát (pedig amúgy szép kivitelezésű, ígéretes film volt)

commentes nikk 2017.10.04. 10:52:33

@pat bateman: hát a Golyózápor és az Orvlövész között kb nulla kapcsolat van, kb mintha azt mondanád, hogy a Die hard helyett inkább a Muzsika hangját nézzem az ember :))))))

commentes nikk 2017.10.04. 10:54:04

@Kovácsné: namost egy akciófilm történetétől te mit szoktál elvárni? Az összes akciófilm sablonos, nagyjából mindben valakit meg kell menteni, valamit meg kell bosszulni, valakit utol kell érni, valamit meg kell találni. A klasszikus akciófilmek sztorija mind max két mondatban összefoglalható.

A nép fia 2017.10.04. 10:59:49

@Ződ2000: A Féktelen haragot pont múlt héten néztem újra és annyira mocskosul szórakoztató, hogy hihetetlen! :) Nyilvánvalóan egyfajta paródia, teljesen komolyan vehetetlen, szinte bűnös élvezet nézni. :)

kékmosoly 2017.10.04. 12:01:34

@Trejo: mint minden Marvel film. Mégis megnézzük, pedig tudjuk, hogy egyik szereplő sem létezik. Talán a láthatatlan ember. Gyanús, hogy sokszor nálam jár és elpakolja a dolgaimat.:-)

Mr. Rocketfinger 2017.10.04. 12:55:32

a Veszett Vad jó. a A 13-as rendőrőrs is.

a Gyolyózápor egészen felháborítóan rossz, nem tudom Paul Giamatti hogy vállalhat el ilyet, nagyon pénzszűkében lehetett.
a Szövetség.... Mongólia fagyos vizei... jesszusom.
a Jég és föld között-et pont az "említett nekifutok a szakadéknak" egy jégcsákánnyal a kezemben teszi kurvára hiteltelenné. a magashegyi tapasztalatom a nullához konvergál, az Everesten (vagy bármelyik random nyolcezresen) ne akarjon már senki FUTNI. odafönt az emberek 99,9%-a annak is örül, hogy lyuk van a seggén.

Trejo 2017.10.04. 14:31:22

@kékmosoly: Ja, a láthatatlan ember biztos létezik. Engem egyfolytában kigáncsol. :-D

sas70 2017.10.04. 14:33:31

Szerintem ezek a filmek tök jogosan buktak, pusztán azért mert gyengék. Mindet láttam, de egyik sem volt olyan, hogy maradandó élmény legyen.

Skankhunt42 2017.10.04. 14:57:46

@sas70: gyere már vissza szakérteni a másik topicba :DDDDDDDD

sas70 2017.10.04. 15:24:12

@Skankhunt42: Olvastál olyat, hogy filmesztéta, vagy filmkritikus vagyok? A véleményem közöltem, egyáltalán nem kell egyetérteni velem.

gigabursch 2017.10.04. 16:15:57

A Veszett vad nagxon jó film.

Skankhunt42 2017.10.04. 21:46:26

@sas70: jaj én arra gondoltam, h miután beégtél egy másik topicban szépen elsunnyogtál, de gyere már vissza tovább kiröhögtetni magadat
süti beállítások módosítása