Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek a polcról

Filmek a polcról

Öt színésznő, aki elszúrta a karrierjét

2017. november 17. - Lazók György

act-title.jpg

A közelmúlt egymást érő szexuális zaklatási botrányai nélkül is jól tudjuk, a színésznők élete nem egyszerű az álomgyárban. Amíg fiatalok és szépek, addig van a legtöbb esélyük, hogy befussanak, ám elég egyetlen rossz döntés, hogy mindaz, amit addig felépíttettek, kártyavárként omoljon össze. A sikerhez vezető különböző utak tele vannak csapdákkal. Szerepet vállalni egy kevésbé nívós, de anyagi sikerrel kecsegtető alkotásban, a leggyakoribb, amibe belelépnek. Még azok a színésznők is hajlamosak elkövetni ezt a hibát, akiknek amúgy megvan a képességük ahhoz, hogy az alakításukkal érvényesüljenek. Csakhogy a nőknek szóló jó szerepek lényegesen limitáltabbak, mint, amikből férfi kollégáik válogathatnak, a verseny pedig épp oly hatalmas, mint a rájuk helyeződő nyomás. Ilyen körülmények között megragadni a kínálkozó lehetőséget, és meg is tartani, egy akkora kihívás, aminek csak igen kevesen tudnak megfelelni. Reese Witherspoon például minél nagyobb sztár lett, annál gyengébb filmekben szerepelt. Mostanra az egykori Oscar-nyertes félig lerombolta a reputációját. Sorsában jópáran osztoznak. Van, aki inkább akcióhősként próbált érvényesülni, mint színészi tehetségével, más ócska vígjátékokra pazarolta el magát. Alább sorra veszem azokat a részemről amúgy igen nagyra becsült színésznőket, akik még mindig a csúcson lehetnének, ha körültekintőbben válogatják meg, hogy milyen filmekhez adják a nevüket!     

 

1. Jennifer Connelly

act-2.jpg

A New Yorkban nevelkedett Jennifer Connelly hamar belekóstolt a hírnévbe köszönhetően a szülei barátjának, aki a reklámszakmában dolgozott. Tíz évesen már modellkedni kezdett, négy évvel később pedig Sergio Leone gengszter eposzában, a Volt egyszer egy Amerikában játszott el egy kicsi, de annál fontosabb szerepet. Az erőteljes szexepillel rendelkező színésznő a '80-as években olyan csak utólag felértékelődött filmekben kapott szerepet, mint Dario Argento Jelensége vagy a Fantasztikus labirintus. Ezek mellett sajnos egyre szaporodtak a feledhető filmecskéi, közben pedig elszalasztott több ígéretes lehetőséget, mint amilyen Gyilkos játékok direkt rá írt főszerepe volt. A következő évtizedben a jelentős sikerek továbbra is elkerülték. Az Indiana Jones-filmek stílusában fogant szuperhős-mozi, a nagy reményekkel indult Rocketeer, amiben a címszereplő mozisztárságról álmodozó barátnőjét alakította, elhasalt a kasszáknál. Ezek után Connelly-t nem is nagyon hívták szuperprodukciókba. Amikor mégis megkapta a Legenda vagyok női főszerepét, amit akkor még Ridley Scott és Schwarzenegger próbált összehozni, a projekt széthullott.

Connelly kisebb filmekben szép lassan elkezdte újra felépíteni magát. A régi idők sztárjait idéző megjelenését kamatoztatta a Gyilkos negyed és a kultikus Dark City is. Nagy elismerésben részesült a Rekviem egy álomértben nyújtott merész alakításáért. 2001-ben aztán az Egy csodálatos elme díjesőjéből neki is alaposan kijutott. A Russell Crowe játszotta skizofrén tudós odaadó feleségének megformálásáért Oscar-szoborral jutalmazták. Jennifer Connelly-ből egycsapásra sztár lett, amit ő sajnos egyáltalán nem tudott kihasználni. Következő filmje, Ang Lee óriási mellényúlásként értékelt képregény-adaptációja, a Hulk volt. Connelly is követni próbálta azt a gyakorlatot, hogy egy szerepet a közönség-, egyet pedig a kritikai siker reményében vállal el. A Ház a ködben, a Véres gyémánt és az Apró titkok bár kaptak elismeréseket, viszont egyiket se Connelly számlájára írták. A pénzes melóinál szintén nem jött be a számítása. Az ázsiai horrorok újrafeldolgozási lázában fogant Fekete vizet és a szintén remake Amikor megállt a Földet kevesen szerették, ám annál többen utálták. Egyre inkább úgy tűnt, Connelly nem találja a helyét a stúdiófilmek világában. A vele korábban együtt dolgozó neves rendezők néha megdobták egy mellékszereppel, ám Ron Howard A dilemmáját és Darren Aronofksy költséges Noéját egyaránt csalódásként könyvelték el. A Téli mese kínos bukására a sztárstátusza múltidőbe került. Connelly egyetlen sikere az utóbbi években, hogy ő lett Pókember ruhájának a hangja a Hazatérésben. Jövőre Robert Rodriguez manga adaptációjában, az Alita: Battle Angelben fog feltűnni, kivételesen negatív szerepben. Az igencsak ráférő váltás remélhetőleg meghozza a szerencséjét.

 

2. Elisabeth Shue

act-4a.jpg

Elisabeth Shue már diákkorában rájött, hogy a színészkedéssel könnyen szert tehet némi extra keresetre. Aki a '80-as évek Amerikájában bekapcsolta a tévét, az jó eséllyel belefutott egy reklámszünetben bájos pofikájába. Nem kellett sok hozzá, hogy egy színészügynök is kiszúrja, így már pályája kezdetén egy világsikerben kapott szerepet, az 1984-es Karate kölyökben. A film folytatásából úgy döntött, hogy kimarad és inkább az egyetemi tanulmányaira összpontosított, ám nem maradt sokáig távol a moziktól. Chris Columbustól megkapta első főszerepét a közönségkedvenc Egy bébiszitter kalandjaiban, a következő évben pedig már Tom Cruise-zal romantikázott a Koktélban. A Vissza a jövőbe két folytatásában ő örökölte meg Jennifer szerepét, miután elődje, Claudia Wells egy családi tragédia miatt nem tudta vállalni. Hiába forgatták vele újra az első rész zárójelenetét, Shue így is kilógott a filmekből. A '90-es években aztán tovább halmozta a szerencsétlen szerepválasztásokat. A nagyot bukott Fogd a nőt és fuss!-ban ráadásul egy igen hálátlan mellékszereppel kellett beérnie, amivel hamar kiverte az emberek fejéből, hogy nemrég ő volt az az édes lány, akiért mindenki odavolt. A Folytatásos forgatás készítése híresen zűrösen alakult, Shue pedig a sztárgárda árnyékában megint egy olyan karakter bőrében vergődött, mely lehetőséget se adott neki, hogy megmutassa, mit tud. Ez megismétlődött a Lelkük rajta c. lapos vígjátékban, amiben a szellemeket látó Robert Downey Jr. barátnőjét játszotta.

Shue jó úton haladt a karriertemető felé, amit minden bizonnyal el is ér, ha nem jön közbe a Las Vegas, végállomás. Bár a legtöbb elismerést Nicolas Cage tette a filmért zsebre, azért neki is kijutott egy Oscar-jelölés. Ami ennél is fontosabb, hogy végre láthatták az emberek, hogy nem csak szép, de tehetséges is. A mindent eldöntő következő lépés sajnos máris egy bukás volt. A forgatókönyvíróként rendkívül keresett David Koepp első rendezése, az Elektrosokk nesztelenül érkezett és múlt is ki. Shue egy sztárszereppel vigasztalódhatott. Val Kilmer szerelme volt Az angyal c. tévésorozat moziváltozatában. Pechjére a filmmel már a felvételek során gondok adódtak. A tesztközönségnek nagyon nem tetszett, hogy Shue meghal, ezért újra kellett forgatni a történet utolsó harmadát. Az alkotás így is megbukott, az elmarasztaló kritikák pedig Shue halovány játékát is felrótták. Nem voltak megbocsájtóbbak vele a Palmetto c. neo noir kapcsán se, amiben a végzet asszonya szerepével próbálkozott. Két gyorsan elfeledett film után amolyan végső mentőövként főszerepet kapott az Árnyék nélkülben. A hatalmas költségvetés, a látványos trükkök és a tisztes pedigréjű Paul Verhoeven rendezői jelenléte ellenére a film alulteljesített a kasszáknál. Ugyan Kevin Bacon játszotta a láthatatlan embert, inkább Shue volt az, akit a nézők észre se vettek. Ezzel a csillagzata a mozikban végképp leáldozott, Shue-ra csak olyan jelentéktelenségek vártak, mint a Bújócska és Az álmodó. A gyors lefolyású sikert aratott Piranha 3D azért újra jelezte, hogy még él, így a távozó Marg Helgenberger helyére léphetett a Helyszínelők utolsó évadaiban. Shue legközelebb a Bosszúvágy újrafeldolgozásában lesz látható, várhatóan nem sokáig.

 

3. Uma Thurman

act-3a.jpg

Hányszor mentheti meg egy színész karrierjét Quentin Tarantino? - tehetnénk fel a kérdést Uma Thurman filmográfiáját átnyálazva, de ne szaladjunk ennyire előre! Bármilyen hihetetlenül hangzik, Thurman csúnyácska és magányos gyerek volt. Ez az állapot megkönnyebbülésére nem tartott sokáig és 15 évesen már a Glamour magazinban volt látható. Hollywood se váratta meg, 1988-ban két nagyszabású produkcióban (Veszedelmes viszonyok; Münchausen báró kalandjai) is megmutatta tehetségét, valamint angyali szépségét. Ezek után változó minőségű és műfajú alkotásokban tűnt fel, többek közt Richard Gere, Andy Garcia és Robert De Niro oldalán. Az igazi áttörést Tarantino körülrajongott rendezése, a Ponyvaregény hozta el számára. Az érdekes, de nem túl nagy feltűnést kiváltó kisebb filmek mellett egyre több felkérést kapott sikervárományos alkotásokban. A Vonzások és állatságok egy volt az akkoriban tucatjával készülő romantikus komédiák között. Bár nem Thurman, hanem Janeane Garofalo volt a főszereplője, a film az ő sztárstátuszát erősítette, amit Garofalo eléggé zokon is vett. Innen nézve a sors büntetésének is tekinthető a Batman & Robin, a '90-es évek talán legtöbbet szapult képregény-filmje, amiben Thurman játszotta Méregcsókot, méghozzá szörnyen. Mázli, hogy ugyanebben az évben a Gattaca is kijött, mely emlékeztette a nézőket, hogy valójában kiváló színésznő. Mármint azt, aki látta, ugyanis az elgondolkodtató sci-fi a mozipénztáraknál kegyetlenül elvérzett, és csak DVD-n lett felfedezve.

Az Oscar-szezon biztos befutójának szánták A nyomorultak éppen aktuális - kornyikálás mentes - feldolgozását, viszont annak ellenére, hogy a gárdát sztárokkal bélelték ki és igyekeztek a történetet befogadhatóbbá tenni, a film hidegen hagyta mind a közönséget, mind a Filmakadémia tagjait. Uma Thurmant, mint Fantine-t mindenesetre dicsérték az újságírók, ám ez sovány vigasz volt a filmmel szembeni magas elvárások mellett. Azt, amit az egy ezeréves angol tévésorozatot feldolgozó Bosszúállókért kapott, már nem tette ki az ablakba. A film újraforgatások és sorozatos újravágások övezte készítése majdnem akkora rémálom volt, mint a fogadtatása. Egy ekkora ballépés után Thurmannek szüksége volt egy nagy dobásra, ami azonban még váratott magára. Néhány szerényebb kritikai sikert követően Tarantino lett újfent a megmentője. Régóta dédelgetett közös bosszúfilmjük, a két részes Kill Bill visszarántotta őt a menő színésznők közé. Igaz nem sokáig, mivel Thurman a következő évben már a Szóljatok a köpcösnek! gyenguska folytatásával, a Csak lazánnal blamálta magát. A film megkísérelte feléleszteni a közte és Ponyvaregény béli partnere, John Travolta közti szikrát, ám inkább annak lett a mementója, hogy elmúltak már a szebb napok mindkettejük életében. A mű bukására fittyet hányva valaki a fejébe vette, hogy Thurman született komika, a színésznő pedig sorra tűnt fel az egyre kiábrándítóbb vígjátékokban. Köztük a minden szempontból a földbe állt A szuper exnőmben. A helyzet odáig fajult, hogy a 2009-es Anya a pácban sok helyen már egyenesen DVD-n jött ki. Innentől Uma Thurman karrierje úgy szállt el, mint a veszett fejsze. Menthetetlen mivoltán az se javított, hogy a botrányfilmnek szánt, de aztán kipukkadó buboréknak bizonyuló A nimfomániásban az ő játékát egyöntetűen dicsérték. A foglalkoztatás hiánya azért nem fenyegeti. Thurman olyan tempóban forgat, mint, akivel közölték, hogy csak néhány éve van hátra, azonban egyelőre semmi nem várható tőle, ami reneszánszot indíthatna el a pályafutásában.

 

4. Diane Lane

act-5a.jpg

Több kollégájához hasonlóan ő is beleszületett a szórakoztatóiparba. Apja színésztanár, anyja énekes volt. Diane Lane mindössze 13 évesen már az Oscar-díjas George Roy Hill romantikus filmjében, az 1979-es Egy kis romantikában szerepelt Laurence Olivier társaságában, aki nagy jövőt jósolt neki. A szép új holnaphoz vezető út hosszabb lett, mint azt az erős kezdés sugallta. Lane egy sor bukásból vette ki a részét. Talán velük együtt kerül a süllyesztőbe, ha nem jön a már akkor is élő legendának számító Francis Coppola. A keresztapa rendezője pont akkor látta meg Lane-ben a tehetséget, mikor ő maga épp nem a legjobb formában volt. Egyik közös filmjükből se lett klasszikus, azonban arra a Rablóhal és A kívülállók megfeleltek, hogy a figyelem újra az ifjú üdvöskére irányuljon. Kár, hogy a szerepeit nem túl bölcsen válogatta meg. Leginkább A nagy csobbanás visszautasítását bánta. Helyette Darly Hannah osztozhatott Tom Hanks-szel a film sikerében. Miután harmadik közös filmje Coppolával, a Gengszterek klubja az eddigieknél is nagyobb elutasításban részesült, Lane úgy döntött, egy időre visszavonul. Három év kihagyás egy örökkévalóság a filmiparban, ezért keményen meg kellett dolgoznia a visszatérésért. Néhány alacsony költségvetésű produkció után fordult a kocka számára. A nagy népszerűségnek örvendő Texasi krónikák c. mini-sorozat Emmy-jelölést és egy új esélyt jelentett neki a csúcsra kerülésre. A '90-es évek elején egy meglepően élvezetes krimi, a Gyilkosság lólépésben nemzetközi sikere és egy kisebb szerep a presztízsértékű Chaplinben segített újraalapozni a hírnevét.

Immáron Lane rendszeresen kapott felkéréseket, csak épp nem túl előnyöseket. A Dredd bíró, a Vad Bill és a Gyilkosság a Fehér Házban inkább elmarasztalásokban részesült és Coppola se hozott megint szerencsét neki. A Robin Williams főszereplésével készült keserédes Jack legfeljebb zavarba hozta a nézőket, de semmiképp nem szórakoztatta. A fordulópont fokozatosan következett be Lane pályáján. Két szerény siker (Séta a holdon; Kutyám, Skip) után végre egy kasszarobbantó produkcióban jutott neki szerep. Ez volt a Viharzóna, melyben a babérokat nem annyira ő, hanem George Clooney és Mark Wahlberg aratták le. Nem így volt A hűtlennel, amiben Lane volt az, aki elhomályosította férfi kollégáit. Bevállalós alakításáért Oscar-jelölés és a hollywoodi ranglétrán való előrelépés lett a jutalma. Míg a legtöbben itt szoktak elbotlani, Lane megcsípett egy újabb neki való szerepet. A Napsütötte Toszkána sikere már kizárólag rajta állt vagy bukott, és, ha nem is szedték szét az emberek a mozikat, de kedvelték az egy idegen országban új életet kezdő elvált nő történetét. Lane-t azzal a lendülettel be is skatulyázták, ami ellen csak félgőzzel próbált tenni. Újabb romantikus filmjeit (Kutyátlanok kíméljenek; Éjjel a parton) egyre langyosabban fogadták, kitörési kísérleteit pedig, mint a közepesnek ítélt sorozatgyilkos-thrillert, a Gyilkosság online-t még ennél is visszafogottabb érdeklődéssel. A Vágta sikerét meglovagolni próbáló A paripa aprópénzre váltotta Lane maradék népszerűségét, ami után a színésznő többet nem is hajszolta a hírnevet. Megelégedett annyival, hogy ő legyen Superman (pót-)mamája Az acélemberben és kvázi folytatásaiban. A Weinstein-produkcióban készülő sorozata, a The Romanoffs a stúdió szexbotránya miatt bedőlhet, viszont Matthew McConaughey új thrillere, a Serenity esetleg neki is hozhat némi dicsfényt.

 

5. Kate Beckinsale

act-6b.jpg

Ugyan az apja is színész volt, méghozzá nem is sikertelen, Kate Beckinsale sokáig nem volt benne biztos, hogy a színészetet válassza-e foglalkozásul. Még annak ellenére se, hogy első moziszerepét mindjárt Kenneth Branagh könnyed Shakespeare-adaptációjában, az 1993-as Sok hűhó semmiértben kapta, amiben többek közt Denzel Washington és Keanu Reeves partnere volt. Végül kitartott a pálya mellett, pedig az elkövetkező filmjei nem csaptak túl nagy hullámokat. A korai munkái, mint a Lóhalálában és a Megkísértve azért foglalnak el mégis különleges helyet férfirajongói szívében, mert ezekben előszeretettel dobta le magáról a textilt, mely szokását később sajnálatosan elhagyta. 1995-ben szerepet vállalt John Schlesinger vígjátékában, a Fura farmban, amit eredetileg tévéfilmnek szántak, de végül bemutatták az amerikai mozikban, ahol az év ötödik legsikeresebb angol filmje lett. A nevét a közönség lassan kezdte megjegyezni olyan kisebb, de kedvelt filmeknek köszönhetően, mint a Kóklerek és A diszkó végnapjai. Első amerikai sztárszerepe, a Börtönpalota igaz csúfos bukásnak bizonyult, nem sokkal később mégis minden idők legdrágább filmjében találta magát. A Titanic babérjaira törő Pearl Harborban Ben Affleck és Josh Hartnett vetélkedtek a szereleméért. Michael Bay rendezését ízekre szedték a kritikusok, Kate Beckinsale-ből pedig nem lett a következő Kate Winslet, de a névjegyét mindenesetre jó hangosan letette Hollywoodban. Szintén 2001-ben látható volt a Szerelem a végzeten c. visszafogott sikerű romantikus vígjátékban is, amiben végre az alakítását, nem csak vonzó jelenlétét dicsérték.

Beckinsale választás elé került, hogy sztár akar-e lenni vagy komoly színésznő. Döntését megkönnyítette, hogy kis költségvetésű drámája, a Laurel Canyon teljes érdektelenségbe ütközött, viszont szerepet ajánlottak neki egy Mátrix stílusú akciófilmben, az Underworldben. Az idővel sorozattá bővülő vámpírok a farkasemberek ellen történet forgatása közben összejött, majd hozzá is ment a film rendezőjéhez, Len Wisemanhez. Ezzel úgymond teljesen elkötelezte magát a kommersz szórakoztatás mellett. Ha próbálkozott is valami értelmesebbel, vagy a szerep volt túl kicsi, vagy a film nem elég jelentős, hogy új irányt adjon a pályafutásának. Egy újabb rekord költségvetésű akciófilmet, a Van Helsinget állítólag azért vállalta el, mert tetszett neki a forgatókönyv, ám ezzel kisebbségben volt. A film még a Pearl Harbornál is rosszabb megítélésben részesült. Ekkoriban az volt a legbiztosabb jele annak, hogy a karriered rossz irányba halad, ha Adam Sandler nőjét alakítod. A Távkapcs által Beckinsale ezt is kipipálta. A vígjáték bár szép pénzt hozott, ám a színésznő neve egyre inkább kezdett összeforrni az igénytelen szerepválasztással. Ezen nem segített a két évig dobozban tartott thriller, a Vakító fehérség se. A Csempészek egy újabb film volt, ami a pénzt rendesen termelte, ám színészi kihívást nem tartogatott a számára. 2012-ben eljött a mélypont. Az év egyik legnagyobb bukásának bizonyuló Az emlékmás - egy tökéletesen felesleges újrafeldolgozás -, amit férjura jegyzett, padlóra küldte az ő karrierjét is. A filmjei elkezdték kikerülni a mozikat. Egy sokadik Underworld-folytatással próbált szépíteni, de inkább rontott a helyzetén. A legjobb döntése az volt, hogy újra együtt dolgozott Whit Stillmannel, A diszkó végnapjai rendezőjével. A Jane Austen könyvét feldolgozó Szerelem és barátságban Beckinsale anniyra kitűnően játszott, hogy a bőrszerkóban szörnyekre lövöldözéssel töltött évei elpocsékolt időnek tűnnek. A közben elvált színésznő legközelebb a Farming című drámában mellékszerepel. Kívánjuk neki a legjobbakat!        

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr7913287651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Field64 · https://moviecops.blog.hu/ 2017.11.17. 14:28:15

Ezzel szerintem nemcsak ők, hanem szinte mindegyik színésznő így van: negyven fölött már nincsenek jó szerepek, azokat mind Meryl Streep kapja. :)

P. S.: Gengszterek fogadója?? Nem inkább: Gengszterek klubja?

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.17. 14:50:28

@Field64: Ebben is van valami. :)

A fogadó javítva klubra.

Cheraups 2017.11.17. 21:26:08

Uma Thurman ragyogó álomkarriert futott be, ennél sokkal többet nem kívánhat egy színésznő, és ma is szupersztárnak minősül.

A többi az más kérdés. Jennifer Connelly pl. simán nem tud játszani, csinos pofikából meg választék bőven. Örülhet hogy nem egy mekiben kellett dolgoznia eddig, a képességeihez képest bőven sokra vitte...

Elisabeth Shuet sajnálom, mert a Las Vegas, végállomásban bizonyította hogy értő kezek alatt és neki való szerepben nagyot tud gurítani. De tény hogy ő sem az a gátlástalan és nyomulós sztáralkat aki törtet előre és akciófilmektől a hülye komédiákig mindenhol bevethető lenne, nem a fősodor való neki.

A maradék kettő sem sokkal jobb Jennifer Connellynál, gyenge-közepes tehetségű szép nőkkel pedig tele van a szakma, és mindig van fiatalabb, frissebb, olcsóbb.

Egy ilyen válogatásba szerintem Claire Forlani lenne a legjobb, ő egyenesen Brad Pitt oldalán kapott lehetőséget hogy a csúcsra törjön, de hát egy lóban több tehetség van mint benne, szóval ő is joggal ment a süllyesztőbe.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2017.11.17. 21:26:55

Nem hinném, hogy elkurtál volna a karrierjüket. A nagy szerepek pont most fognak jönni.

fillérbaszó vadász 2017.11.17. 21:46:12

Geena Davist venném ide. Mekkora sztár volt a 80-as években és a 90-es évek elején. Aztán a Utánunk a tűzözön óta az egyetlen ismertebb filmje(i) a Stuart little a kisegér (vagy mi) 2 része, de az meg olyan töltelékszerep.
Mondjuk sokszor a színésznők helyzete más, mert néhányan a gyerekükkel foglalkoznak inkább és visszavonulnak a filmezéstől vagy másodraangú lesz a kerrier.
Bridget Fonda is visszavonult, 2002ben volt az utolsó filmje.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.17. 21:50:11

@Cheraups: A posztban szereplő összes színésznőnek volt karrierje, különben nem lett volna miről írni velük kapcsolatban. Azt azért, hogy Uma Thurman szupersztárnak számítana vitatnám. Legalább 10 éve nem volt egyetlen érdemleges főszerepe sem.

Claire Forlani karrierje véget ért mielőtt elkezdődhetett volna. Bár a Ha eljön Joe Blackben én kedveltem, de már az a film is bukás volt, ekkora lehetőséget pedig azóta se kapott.

tomcsicsi 2017.11.17. 21:58:58

A filmszínészet nem egy nyolctól négyig tartó napi elfoglaltság. Sokan bátran hátradőlnek, visszavonulnak, kertészkednek vagy elmennek aszfaltmunkásnak. Nem ragaszkodnak, hogy évről-évre forgassanak; pláne nem ütős cuccot. Mivel ez képtelenség. Másrészt, ha egy karrierben van egy kiemelkedő alakítás, akkor már megérte. Nem lehet mindig a csúcson lenni. A legjobb példa erre (bár ő férfi) Guy Pearce. Vígan megél a B kategóriás filmek gázsijából. Nem könyököl. Ha jön valami, oké. Ha nem, akkor is élete végéig játszadozhat napernyővel a koktéljában.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.17. 22:12:29

@tomcsicsi: Az egy, hogy nem lehet mindig a csúcson lenni, de a fent említett hölgyek már jó ideje lekerültek onnan. Guy Pearce egyébként a hazájában, Ausztráliában még mindig szupersztárnak számít, és valószínűleg a halála napjáig nem lesz gondja azzal, hogy ott főszerepet kapjon. Én azért sajnálom, hogy Amerikában nem lett szupersztár belőle, mert minden adottsága megvolt, sőt még mindig megvan, hogy az legyen.

tomcsicsi 2017.11.17. 22:40:40

@Lazók György: Guy Pearce-t én is csípem. Sokáig nem értettem, hogy miért nem futotta be az őt megillető karriert. A válasz egyszerű: nem az a típus. De ezt már fentebb írtam.
Egyébként a férfiak helyzete sem magától értetődő. Példaként ott van Chris Pratt. Nem volt egy épkézláb helyes férfi a korosztályában, akire rábízhattak volna egy tökös macsó szerepet. Így csináltak belőle egyet. Előtte plusz 30 kilóval, kis túlzással tinimozikban villogot. Nem kellett fél év, és egy edzőterembérlettel egybekötött fodrászkodás, hogy végre legyen valaki a szépfiú szerepére.
Szóval inkább a szerepre keresnek színészt/színésznőt és nem pedig fordítva. Ha el kell játszani Holle anyót, akkor nyilván nem J. Lawrence a befutó.
Brad Pitt-tel kihal az a korosztály (egy két kivételtől eltekintve), akire szerepet írnak. Nem lesznek Al Pacino-k, Steve McQueen-ek, Robert De Niro-k vagy Meryl Streep-ek stb. Sajnos.

Cheraups 2017.11.17. 22:51:25

@fillérbaszó vadász: Geena Davis még csak nem is néz ki olyan jól mint rengeteg másik, szintén tehetségtelen színésznő :) Volt pár jó éve, de ennyi, egy sztárnak vagy másfél-két évtizedig kell nagyon dögösen kinéznie ha be akar futni egy nagyobb karriert. Ez van ez egy ilyen szakma, mint a sportolóké, nagyon sokat számít a hardver.
Ő is örülhet minden egyes percnek amit a szakmában töltött, százak és ezrek megcsinálták volna azt amit ő vagy akár még jobban :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.17. 22:53:06

@tomcsicsi: A balul elsült Az időgép is erősen hozzájárult, hogy Pearce kikerült a pikszisből, igaz ezt követően nekem is úgy tűnt, hogy ő se nagyon erőlteti, hogy visszakerüljön.

Cheraups 2017.11.17. 23:03:17

@Lazók György: Nyilván mindnek volt (van) karrierje, de mégis, micsoda különbség... :) Fenntartom hogy Uma Thurman messze kiemelkedik közülük, és szerintem ő abszolút szupersztárnak minősül - illetve hát 47 éves, szóval ő is a végét járja, a sztáriparnak fiatal(nak látszó) pipik kellenek, de komolyan nem tudom: hogy ha ő karrierje nem minősül a megtestesül álomnak, akkor mégis mi számít annak?

És bár az ő korára elég kevés főszerepet írnak (mellékszerepekben neki sem érdeke fiatal sztárpalánta csajok anyukáit játszani filmekben, másodhegedűs, alájátszós szerepekben, amikkel önmagát értékelné le idővel, ezt nem teheti meg rendszeresen), azért most is rengeteg filmes és producer bepipilne a boldogságtól ha egy neki való filmben egy neki való szerepet elvállalna. Nagy név, jól játszik, a neve az arca a személye egy értékes brand. Nagyon kevés színésznő éri ezt el...

"Claire Forlani karrierje véget ért mielőtt elkezdődhetett volna."
És bizony így van ez jól. Aki nem alkalmas, az nem alkalmas, ez van. Azért ő is jobban járt mintha a mekiben robotolt volna, az ő sztorija erről szól.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.17. 23:19:26

@BubuMaczkó: Csak annyit mondok, hogy Csábítunk és védünk.

@Cheraups: Szerintem senki se álmodik a Batman & Robinban való szereplésről. :)

aemberek (törölt) 2017.11.17. 23:52:28

uma az egyik legtúlértékeltebb "színésznő". Semmit nem adott a szerepeihez, amit más nem tudott volna eljátszani, sajnos őt is a eljátszott szerepeivel azonosítják (amiket vélhetően nem a tehetsége miatt kapott meg)

dunántúli gyerek 2017.11.17. 23:55:00

uma thurman felnőttnek is csúnyácska

de nem rossz színésznő

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 00:10:30

@aemberek: Ajánlom a Visszajátszás megnézését! Hatalmasat játszik benne. Kár, hogy szinte senki nem látta és jórészt kihasználatlan maradt Thurman tehetsége drámai színésznőként.

conchita wurst 2017.11.18. 00:13:35

jennifer conellynek olyan picsafeje van, de nem rémlik h láttam volna életemben

elisabeth shue hat eletemben nem lattam pedig nagy Koktel hivő vagyok meg az Angyalt is kedveltem a fenti kepen a kutya nem nezne meg az uccan

uma thurmanban van vmi szexi de szepnek nem mondanam, mindenesetre eleg jo szineszno

diane lane még a nevit se hallottam nemhogy emlékeznék vmi szerepére, de ronda eléggé

kate beckinsale - na legalabb egy jo no van az 5bol ra is csak a marketinges muveszneve miatt emlekszem, meg a nagyon szar pearl harborbol amiben vmi szar szerepet jatszott szarul

igazabol barmelyik pornoszineszno eljatszotta volna a fentiek szerepeinek a 90%-at ugyanigy csak lett volna dugi is es lehet akkor emlekeznek rajuk

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 00:26:13

@dunántúli gyerek: A szépség megítélése szubjektív, de a '90-es években nem hiszem, hogy létezett olyan heteroszexuális férfi a bolygón, aki kidobta volna Uma Thurmant az ágyából.

@conchita wurst: No comment.

Sir Gombóc 2017.11.18. 01:19:40

@Lazók György: Tegyük hozzá, ma már! Mert akkoriban azért tolongtak egy-egy Batman film szerepeiért.

Tzp 2017.11.18. 07:26:42

Tulajdonképpen egyetértek a listával. Ebből az öt nőből én is többet néztem volna ki a filmszakmában, mint amit végül is elértek.

Két megjegyzést azért tennék:
- Kate Backinsale-t nagyon sajnálom, mert nagy jó nő :)
- Uma Thurman talán nevesebb a többihez képest

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2017.11.18. 08:27:00

A Dirty Dancinges csaj is jól elcseszte.

menjünk a moziba be 2017.11.18. 08:37:18

@ ha mar említetted Tarantinot se a színésznőt KÉTSZER IS a bukott színésznők kapcsán akkor Daryl HANNA-rol is írhatnál! O az igazi példa akkor nem?

Blade Runnerrel, Tom Hanksszel való siker filmje után nagy sztár (pl. Oliver Stone filmje is) és rövid időn belül el is tűnt. Ha nincs az említett Kill Bill akkor mar soha sem hallottunk volna róla.

Igaz a Blade Runner megbukott anno (most is beütött a karma) es csak utólag lett klasszikus.

Pedig o, a többi itt említettől eltérően, 56 éves korához képest jobban néz ki (más kérdés mennyi a Kill Billes smink, de ez ugye minden színésznőnél érvényes..)

menjünk a moziba be 2017.11.18. 08:40:48

@sokasebi: A másik akkori hatalmas siker, a FLASHDANCE színésznője is jó példa

Nem kellett neki a világsiker X-files aztán most probalkozik valami gyengus TV sorozatban 20 evvel kesobb. De az X-Files foszereplo noje se nagyon tudott kitorni, pedig probalt komoly filmmel.

menjünk a moziba be 2017.11.18. 08:52:22

@tomcsicsi: "Példaként ott van Chris Pratt. Nem volt egy épkézláb helyes férfi a korosztályában, akire rábízhattak volna egy tökös macsó szerepet. Így csináltak belőle egyet. Előtte plusz 30 kilóval, kis túlzással tinimozikban villogot. Nem kellett fél év, és egy edzőterembérlettel egybekötött fodrászkodás, hogy végre legyen valaki a szépfiú szerepére."

MEGÉRTE?

Ott volt a felesége aki szinten feladott mindent a filmvígjátékos sikereivel es azon túl is (Broke back mountain) Anna FARIS és rovid úton el is váltak Pratt blockbusteres sikere után!

Pedig hogy nyomta Pratt a Guardians of Galaxy szerepe előtt, hogy o nem vágyik ilyen filmekre, neki elég az ha annyit keres hogy nyugisan el van a vidéki otthonukban a verendan a gyerekével es feleségével aki addig ismertebb és sikeresebb volt!

Aztán tessek...jtt a pénz, siker és mar valltak is.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 09:00:58

@menjünk a moziba be: Daryl Hannah karrierjének szerintem a Kill Bill egy apró tapaszt jelentett egy tátongó seben. Elbűvölő szépség, de nem hiszem, hogy ennél többet is elérhetett volna. Thurman igen.

@sokasebi: Azért valljuk be, nehéz megnevezni akár egy filmet is tőle a Dirty Dancing után. Róla úgy tartják, hogy magával szúrta ki azzal, hogy megműttette az orrát és így korábbi önmagához képest szinte felismerhetetlenné vált.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2017.11.18. 09:19:21

Winona Ryder, aki egy idióta bolti lopással törte derékba a karrierjét, és most az a nagy visszatérése, h a Stranger Things anyukájaként idegesíti a nézők többségét halálra.

sapka 2017.11.18. 09:24:24

vajon mi a sikertelenség? uma thurmanról azt írni, hogy sikertelen vagy uma thurmanként több millió dolláros bevételű, ikonikus filmekben szereplni?

xi00 2017.11.18. 10:37:06

kate beckinsale baszott jó nő, ezért még az emlékmást is megbocsájtom
de kétségtelenül több nézett ki neki, mint ami lett a végén

Mizantróp. 2017.11.18. 11:08:55

Azért sok ezer színésznő szeretné úgy elszúrni karrierjét, mint Uma Thurman és Kate és Beckinsale! :-))))

Tuschinger elvtárs vagyok 2017.11.18. 11:22:26

Bár én is így szúrtam volna el a karrieremet. Üldögélnék a hollywoodi villámban, koktélokat szürcsölgetnék és szomorúan olvasnám a rólam szóló blogbejegyzéseket.

Jerico 2017.11.18. 11:27:45

@Mizantróp.: .... - érdekes, amikor egyes színészeket valahol, valakik "bukottnak" minősítenek. Az persze kimutatható, ha valaki kevésbé sikeres (kevésbé nagy bevételeket hozó) filmekben szerepel sorozatosan, miközben alig akad pályáján kaszasiker, de EZ ALAPJÁN bukottnak bajos valakit minősíteni, már csak azért is, mert lehetnek az életében kis bevételű, ám igen is színvonalas alkotások. Meg persze egy-egy film megítélése is szubjektív. Nekem például Kate Beckinsale az egyik kedvencem és a legkevésbé sem tekintem bukottnak, mint ahogy az Emlékmás, az Elhagyott szoba és a Pearl Harbor is tetszett, melyekben nagyot játszott!

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 11:29:25

@Tuschinger elvtárs vagyok: Plusz olvashatnád az ilyen aranyos kommenteket és egyből felvidulnál! :)

rozsomák 2017.11.18. 11:38:57

"...ha körültekintőbben válogatják meg, hogy milyen filmekhez adják a nevüket!"

Ennek a mondatnak ugyebár nincsen semmi értelme.

A színész/nő maximum egy forgatókönyhöz adhatja a nevét, egy elképzeléshez szerződhet le, esetleg egy producerhez, de nem a filmhez.
Ugyanis nincs film, azt ő csinálja majd.
Pontosabban többek közt ő, mert nemcsak ő, hanem a többi színész, meg egykét olyan nyilván felesleges, haszontalan léhűtő elem, mint a rendező, az operatőr, a producer és ezernyi más. És általában nem ő választja meg a közreműködő többszáz felet. (Mert akkor úgy hívnák, hogy producer, stúdióvezető..)
És ha ezek után valaki naivan azt állítja, hogy egy színész/nő előre tudni fogja, hogy a kiválasztott, leszerződött forgatókönyv - ha egyáltalán kész van már a forgatókönyv, vagy csak készülőben van, mikor leszerződik -, és azután fél évvel elkezdett forgatás után majd még sokáig készülő valami - mert még majd vágják, szerkeszttik, zenével látják el, stb. amihez az adott színésznek már köze sincs -, szóval ez a majd egy év múlva bemutatott izé az sikerfilm lesz-e vagy bukás - kb. két évvel a szerződés után, és ezer más ember közreműködésével - nos, aki ezt állítja, hogy ezt előre lehetne tudni... az egy sikeres jós..
(Vagy egy kontár.)

flatus 2017.11.18. 11:39:54

Ez egy rendkívül szubjektív lista, így nem is értek vele egyet.
A hozzászólásokban több olyan színésznő neve is felmerült, akik inkább szerepelhettek volna a listán.

Mizantróp. 2017.11.18. 11:48:19

Szerintem "bukottnak" csak azok a színésznők tekinthetők, akik alig kapnak szerepeket egy bizonyos életszakaszuk után, vagy akiket tényleg csak alig nézett alkotásokban láthatunk. Ezen a listán nagyon is ismert hölgyek vannak, természetesen egyik sem bukott, csupán rossz szakmai döntéseket hoztak, így lemaradtak az igazán nagy sikerekről. Bár azt is hozzátenném: Uma Thurmanra még ez sem igaz.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 12:02:37

@rozsomák: Mivel általában fel vannak tüntetve a stáblistán, így szó szerint a nevüket adják a filmhez.

@Mizantróp.: A cikk pontosan rossz döntéseket hozó ismert színésznőkről szól, nem pedig olyan korán elbukottakról, akik egy-két film után mentek is a süllyesztőbe.

Raven1975 2017.11.18. 12:30:20

Uma Thurman nagy kedvenc és az is marad. Letett már ezt azt az asztalra és nem kell leírni a színésznőt, majd jönnek az újabb szerepek és újra robbanni fog :)

ogli dzsí 2017.11.18. 12:56:12

@Lazók György: Kb. egy a tízezerhez az esély, hogy hollywoodban valaki befusson, és nyilvánvalóan nem a tehetség számít, inkább a kapcsolatok, a rokonok meg az uram bátyám. Meg a dívány. Igaz, néha bekerül egy-egy nagyon kitartó olyan valaki is, akinek semmi köze a szakmához, mondjuk Sly Stallone. Az ő sztorija mindenképp nagyon inspiráló, pedig nem egy színész-óriás.

Nem csoda, hogy a kecskeméti utazó színházban is találni annyi tehetséges színészt, mint Hollywoodban.

Vagy vegyük a jónőket: Dobó Kata nagyon jónő volt és még hollywoodi rokon haver is, jobb nő mint akárki a fenti listán aztán a leszállóágban levő Dolf Lundgen meg Seagal Pista mellett játszott bugyutaságokat, pedig a magyar filmjei szerint nem egy kirívóan rossz színész.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 13:17:38

@Raven1975: Remélem, hogy így lesz!

@ogli dzsí: Azért a tehetség nem egy elhanyagolható tényező. Megfelelő adottságok nélkül a kitartás meg a kapcsolatok édeskevesek.

inteligencs elenzeki 2017.11.18. 13:56:16

Diane Lane

Nagyon sok karakter ráhúzható, és képes arra, hogy azokat jól is közvetítse.
Ha én lennék a castingos, tuti fenn lenne a listámon.

doppeladler 2017.11.18. 14:41:24

Kate Beckinsale

Nem azt mondanám, hogy "elszúrta a karrierjét". Úgy fogalmaznám meg, hogy egy ígéretes angol színésznőből, középszerű amerikai sztárocska lett.
Valamikor még az Underworld filmek előtt arra számítottam, hogy megmarad angol sztárnak, kb Keira Knightley, Emma Thompson, Hugh Grant, Alan Rickman, stb kategóriájú brit színésznő lesz, aki időnként előfordul hollywoodi filmekben is. Szóval kicsit csalódás az ő pályafutása. De lehet, hogy túlzottan brit-párti vagyok színészek tekintetében.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.11.18. 15:45:33

Érdekes cikk, Thurman kivételével négy olyan színésznő szerepel benne, akiket a szépségükért nem csak megnéztem, hanem meg is szerettem, mert játszani is tudnak, nem csak díszmacák.

"Miután harmadik közös filmje Coppolával, a Gengszterek klubja az eddigieknél is nagyobb elutasításban részesült,"

Ez a film elutasításban??! A filmtörténelem igazi nagy alkotásai közé tartozik, sztárok tömegével, bitang jó zenével, és Diane Lane feledhetetlenül gyönyörű volt benne! (Mellesleg nagyszerűen játszott és énekelt.) Ő nekem egyébként is a nagyon szép lányból szívmelengetően szép asszonnyá vált színésznők egyik alappéldája.

Nem tudom megítélni, hogy mennyire mondhatjuk tönkrement karriereknek az itt mutatott, elég sok filmet soroló karriereket. Nem tudom, hogy ezek a színésznők mit tartanának sikeres karriernek. Kevés olyan színész van, akinek a nevét jól ismeri a közönség, és nehéz dolog erre a listára feliratkozni. Annyira eltűnni róla sem könnyű, a közönség sokáig megbocsátó. A karriert sokszor jelenti egy valamiért sikeres tévésorozatban való tartós szereplés, máskor ugyanezt elsüllyedésnek tekintik. A színészek színpadon is szerepelhetnek, néha olyan színészekről hallom, hogy színpadi színészként mekkora sztárok, akiről a filmjei alapján azt hinném, hogy nem jött be neki a színészet. Dame Julie Andrews, például, aki fiatalon a férje közepes sikerű filmjeiben kapott szerepet, és most, idős korában fedezte fel a mozi újra. Dame Judi Dench is idős korában vétette magát észre filmben, holott a királynő már korábban kitüntette színészi életpályájáért.

Nem mindig tudjuk helyén értékelni a sikereiket. Nem az amerikai filmbevételek jelentik az abszolút mércét, és még az sem feltétlenül, hogy a világ filmnézői mennyire kapják fel a fejüket egy név hallatán. Sok olyan színész van, akinek az arcát jól ismerem, de a nevét nem tudom, de még a filmjeit sem biztosan tudom megnevezni, mégis ismert színésznek vehetem. Ebben a filmáradatban még az arcának megjegyzése is elismerés.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.18. 16:09:04

@Tuschinger elvtárs vagyok: Egy etióp éhezőnek, vagy egy 15 nm-es putriban heted magával nyomorgó bangladesi nyomorultnak meg a mi problémáink tűnnek mondvacsináltnak.
Hidd el, akit egyszer megcsapott a vikágsiker szele és később hanyagolják, nem kap vigaszt a koktéloktól meg a napsütötte villától. Neki ez már alap, Mint ahogy neked-a bangladesivel szemben- a gyakorlatilag korlátlan mennyiségű- tisza csapvíz, és a napi 2500 kcal..

Duplaxiii 2017.11.18. 16:25:10

Döbbenetes, hogy egy blogger soha nem tesz bele az írásába egy apró pici szavacskát:
SZERINTEM.
Mert a lista - mint minden szubjektív lista - kizárólag az írójának a személyes véleményét tükrözi és az íróját minősíti.
A felsoroltak hölgyek mind sikeres pályát futottak be és kizárólag a filmgyáraktól függ, hogy kapnak-e jelenleg megfelelő szerepet vagy sem. Egyik sem bukott meg egyik filmjébe sem, mert a bevétel nem tőlük függ!
Mival napjaink filmgyártása nem a művészetre, a szórakoztatásra épül, hanem a gender-alapú tucatszarokra, pontosan a minőségi színészek nem kapnak megfelelő feladatot.
Abban a korszakban, amikor mindennek remake sorozatát gyártják, mindent egy új generációnak, a saját minősíthetetlen tucatszínészeikkel, egyet zsidó, egyet néger, egyet meleg, egyet feminista alapokon, hát nem a "csajokba" kellene belerúgni.
Ma már a szereplőválogatás sem az 50 évesek dolga, hanem a 30 éveseké. Nekik megvan a saját halmazuk, ahogy egy 50 éves magasan képzett szakembert sem alkalmaz egy 30-as cégvezető, úgy a mai filmekhez sem az 50-es korosztály keresik, mert ma is a megtérülés a lényeg.
Ma az Y generáció magának és a fiatalabbaknak gyártja a filmjeit, nekik ebből is megvan a pénzük. A 123. Star Wars szemétből - melyekben csak kényszerből jelennek meg a régi idősek, ma néger, meleg és nő sztárok kellenek, jellemzően 30 alatt.
Mert a ma moziba járó ezt várja, nem megy be a fiatal az idős, nem ismertekre. Az idősebbek meg nem mennek moziba...
.
Ez a másnak írt válaszod:
"A cikk pontosan rossz döntéseket hozó ismert színésznőkről szól, "
mutatja, hogy nem is akartál tárgyilagos lenni!
Felsoroltaknak rengeteg jó filmje van, köztük egy-egy lehetett nem kasszarobbantó.
Tehát rossz döntést hoztak és elszurták a karriekrjüket...
Meg írod, megint másnak:
"kihasználatlan maradt Thurman tehetsége drámai színésznőként."
Baszki!
Ott van! 1992-ből a Jennifer 8! Mondj mást, aki hasonlóan eljátszik egy vak nőt egy 2 órás thrillerben? Andy Garcia-val, John Malkovich-el...
.
Mindegy, nem a lista zavar, hanem a SZERINTEM, hiánya, mert ilyen lista hitelesen nem állítható össze.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2017.11.18. 16:57:31

@Duplaxiii: A blog.hu-n levő posztok eleve "szerintem". Fölösleges lenne mindig hozzátenni. Pláne egy listát felállító posztnál.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 18:20:18

@Duplaxiii: Azt írtam jórészt kihasználatlan maradt. A Jennifer 8 kritikai és anyagi bukás volt. Nem Thurman tehet róla, ő jó volt benne, de attól még így van. Azt sajnos nem sikerült megértenem, hogy a másik idézett kommentem mivel igazolja, hogy nem akartam tárgyilagos lenni. Abban a megállapításban, hogy a felsorolt színésznők hibákat követtek el és ennek meglett az ára, nincs semmi szubjektív. És persze nem egy-egy apróbb botlásról van szó egyikük esetében se, mindegyiküknél egy folyamat volt. Ez nem teszi semmissé az elért eredményeiket, éppen csak a nem túl biztató jelenüket határozza meg.

J 79 2017.11.18. 18:25:46

ez egy fájdalmasan hatásvadász clikcbait cikk, tele pontatlanságokkal illetve egy Story/Best színvonalon előadott felsorolásokkal..gratula, Lazók, egyszer az a baj ha tömegfilmekben szerepelnek, utána pedig, hogy nincs egyedi "arcuk". az írás érdemi része pedig csupán IMDb trivia fordítása. Önálló gondolatod azért van? komolyan, minek erőlteted az írást ha ennyire nem LÁTOD a filmeket? hátha visszakapod a befektetett mozijegyek árát vagy mi? a Vox-ba úgysem kerülsz be öcsi, hiába is tepersz..bocs mindenkitől de agyhúgykövet kapok az ilyen "megélhetési kritikusoktól".

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 18:46:55

@J 79: Köszi, igazából a Kiskegyedbe szeretnék bejutni.

J 79 2017.11.18. 19:04:19

@Lazók György: klassz ha ezt így beláttad és bevallottad. esetleg keresd meg Ómolnár Miklóst hátha tud segíteni.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 19:09:14

@J 79: Feltétlen. Dobnál egy lájkot a cikkre, hogy ezzel is növeld az esélyeimet?

J 79 2017.11.18. 19:25:39

nos azt azért nem, és nem csak mert nincs faszbúkom hanem mert mint írottam feljebb, nagyon nem tetszik ezen hozzáállás. nuku lájk, sorry.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.18. 19:36:21

@J 79: Nagy kár, így nem tudlak ismerősnek jelölni. Ez jobban fáj, mint a lájk elmaradása.

J 79 2017.11.18. 19:50:14

jajj most tényleg ennyi jött le ebből, lehalkítottad a gépen? hát gratulálok!

Dan da Man 2017.11.18. 22:44:33

@Cheraups: Tiszteletben tartva a véleményedhez való jogodat, megosztanád a nagyérdeművel, hogy az élet milyen területén vagy tevékeny, ami predesztinál téged arra, hogy ilyen markáns szakvéleményt böfögj ide?

Csak mert ettől inkább hülyének nézel ki, hiszen bár egymilliárd légy sem tévedhet a szarevés kérdésében, de azért Hollywood ritkán alkalmaz érthetetlenül tehetségtelen embereket hosszútávon (bár vannak kivételek, de azokat meg lehet, hogy én nem tudom megfelelően értelmezni).

Szóval eggyel szerényebben eggyel okosabbnak tűnnél.

Dan da Man 2017.11.18. 22:48:00

@conchita wurst: Ha valóban annyira primitív vagy, mint a megnyilvánulásod, akkor ezért kár volt ilyen sokáig keresgélni a betűket a billentyűzeten. De hát ha már itt vagy, 3-4 nicket is megjárattál, 3-4 stílusban, igaz?

Mindenesetre a véleményed az abszolút felesleges kategória. Konkrétan egy üres kommentet is küldhettél volna - az se lett volna ergyább..

Dan da Man 2017.11.18. 22:53:35

@ogli dzsí: Szakértő hozzászólás. Láthatóan érted, hogy mi mozgatja Hollywood-ot (nem érted), és láthatóan a kompetenciád is megkérdőjelezhetetlen (megkérdőjelezhető).

A kecskeméti utazószínházas hasonlatot egyenesen pazar. Tökéletesen látod a színészet esszenciáját, tehetség és technika kérdésében (nem látod).

Dobó Kata felemlegetése pedig a koktél-cseresznye a kis szakvéleményeden. Bár az, hogy nem rossz színésznő, az egy szubjektív vélemény. És ehhez jogod van. Csak majd egyszer, ha szóbaállsz egy liberálköcsög színésszel véletlenül, akkor ne sértődj meg, ha diszkréten kiröhög, amikor a fent említett 5 nő bármelyikét Dobó Katához méred...

Dan da Man 2017.11.18. 23:16:20

@Duplaxiii: Iiiigen. SZERINTED.

És szerinted teljesen jogos, hogy faszságokat beszélj arról, hogy hogyan működik Hollywood. Gender-alapon.
Kevésbé tűnnél rasszistának, meg mindenféle fóbnak egyébként, ha gondolkoznál, vagy legalább nem írnál le ilyen faszságokat, de még ez is kevésbé zavaró, mint a sznobság, amit úgy árasztasz, hogy közben erősen megkérdőjelezhető a jogosultságod rá...

(De ha nem értenéd, hogy mi a baj, akkor gondolkozz, mert nem vagy te hülye, csak rossz vonalat követsz a mentális folyamataidban. Hollywood-nak miért is jó ez a gender-alapú konteó? Miért nem nyomják a fehér férfi főszerepeket, ha ez már 70 éve beválik? És ha már gender meg rassz meg minden alapon csinálnak filmet, akkor miért nem gyártanak egy másik kis csoportnak: a 40 feletti nőknek? És a 123. Star Wars és egyéb ilyen filmeknél érdekes, hogy mind a nézők, mind a kritikusok elégedettek egy csomószor. Nem mindig, de sokszor. Akkor nem lehet, hogy ezeket is lehet jól csinálni, és csak az a probléma, hogy téged nem érdekelnek? Az viszont, hogy te mit szeretsz, aligha releváns sokmillió ember szempontjából, akik meg mást szeretnek. De ettől ők mind hülyék, és te egy rendkívül értelmes kisebbség tagja leszel automatikusan? Vagy lehet, hogy nem minden szar, amit te kapásból annak ítélsz? Mindenesetre nem ártana egy kicsit foglalkozni a személyiségeddel, mert a kommentjeid alapján teljesen világos, hogy a magát kibaszott okosnak tartó konzervatív-tradicionalista vonalhoz tartozol, akinek legjellemzőbb vonása, hogy véletlenül sem hajlandó felismerni és tudomásul venni a tudása és az ismeretei korlátait, viszont a véleményét relevánsnak tartja. Nos, nem az. Tehát ha a szálka-gerenda alapon egy kicsit kevésbé kompetensen nyilatkoznál olyan kérdésekben, amikben láthatóan nem vagy otthon - vagy legalábbis fenntartanád a tévedés lehetőségét a megfogalmazásodban, esetleg más vélemények létjogosultságát - rögtön arra a szintre lépnél intellektusban, amire aspirálsz. Azt nem várom, hogy átállítsd a gondolkodásod a liberális-progresszív vonalra - csak egy kicsit legyél toleránsabb és kevésbé tévedhetetlen. Sok ember tök reménytelen a kommentelők közt. Szerintem te nem vagy az. De a korod és a tapasztalataid dacára mégis úgy nyilvánulsz meg hozzászólásaid tartalmát illetően, mintha egy feleannyi idős tejfelesszájú lennél. És a kommentjeid hosszúságán látszik, hogy nem troll vagy. Akkor viszont ne vonatozz egy kocsiban a B-középpel!
De hát mit tudok én?
Ez csak az én véleményem.
Aminek csak az első fele szakmailag megalapozott - tehát abban biztosan igazam van. Nem mindig, csak ebben a helyzetben, veled szemben. És ettől nem leszek okosabb, te pedig nem leszel hülyébb. Egyszerűen én kompetens vagyok, te meg nem. És ebből vonom le a komment második felét. De ott nem vagyok kompetens - csak jószándékú. Mert többre hivatott és jobb képességű embernek lennél.
Szerintem...)

Deep State.. 2017.11.19. 01:35:18

Azért elég nevetséges dolog ezeket a vagyonokat megkeresett és világszerte ismert bombázó színésznőket bukottnak nevezni. Eleve ki dönti el, mi számít bukásnak? Gondolom a poszt írója a saját véleményét fogalmazta meg és egyszerűen kimondta rájuk a verdiktet. Bukottak, mert egy csomó filmjük kisebb nézettséggel és bevétellel futott. DE megkapták a gázsijukat, mely az összes itt kommentelő együttes jövedelmének minimum ezerszerese. Amúgy meg Thurman és Beckinsale kizárt, hogy bukott színésznő lenne, ennyi sikerrel a hátuk mögött. Ezzel az erővel akkor fél Hollywood bukott. Majdnem mindenki.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2017.11.19. 07:53:03

@Deep State..: Az inkább nevetséges, hogy egy átlag magyar kommentelő fizetési csekkjéhez viszonyítod a sikert.

Ellenvélemény_ 2017.11.19. 10:47:25

@Lazók György: ja persze okoska. Mert te inkább az ENSZ tagállamok költségvetéséhez hasonlítanád, mi? Bravo.

Tuschinger elvtárs vagyok 2017.11.21. 14:30:08

@EU zászlót mindenhova!: Ha nagyon el vannak keseredve, én szivesen megd*gom bármelyiket, attól biztosan megvigasztalódnak.
süti beállítások módosítása