Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Filmek a polcról

Filmek a polcról

Az élet James Bond után - Öt eltérő karrier a célkeresztben

2021. január 13. - Lazók György

pbond-title.jpg

Az Ian Fleming írásaiban népszerűvé vált úri kémet a '60-as évek óta számos különböző egyéniségű színész testesítette meg a mozivásznon, akiket aztán egy életre elkísértek azok az évek, melyeket a 007-es ügynök bőrében töltöttek. A franchise történetének évtizedei alatt Connerytől Brosnanig alaposan próbára tett mindenkit az elválás a világsikerű filmsorozattól. Kemény küzdelem várt rájuk, ha azt akarták, hogy ne csak James Bondként emlékezzenek rájuk! Volt, aki teljes erejével bedobta magát azért, hogy eltávolodhasson a Bond-imázstól. Más jobb híján viccet csinált belőle. Persze mikor kevésbé futott a szekér akkor nagyon is építettek arra, hogy egykor ők voltak a filmtörténet legmenőbb kémje, ám néhány ritka kivételtől eltekintve ilyenkor arra mutattak rá, hogy kénytelen-kelletlen alább adták. Nézzük mit is kezdtek James Bond megformálói a kapott hírnévvel!  

 

1. Sean Connery

pbond-1a.jpg

A tavaly elhunyt, de már régóta csendes visszavonultságban élt Connery korántsem szerette annyira a 007-es ügynököt eljátszani, mint amennyire a közönség szerette őt ebben a szerepben látni. Igyekezett messzire kerülni ettől a skatulyától, ennek ellenére a franchiseból való 1967-es távozása után még kétszer eljátszotta James Bondot. Connery egyéb szerepvállalásaival gyakran nem tudott mit kezdeni a közönség. Több filmet forgatott az elismert Sidney Lumettel, melyek között messze a Gyilkosság az Orient expresszen vált a legszélesebb körben ismert klasszikussá. Connery utolsó hivatalos Bond-filmje, a Gyémántok az örökkévalóságnak után egy darabig nehezen talált munkát, ezért olyan filmeket is kénytelen volt bevállalni, mint a Zardoz, John Boorman zavaros sci-fije. Ezt a malőrt segített feledtetni a készítők és a befogadók részéről egyaránt nagy becsben tartott Aki király akart lenni. Ezután sokáig inkább kultuszfilmekkel, mint valódi sikerekkel gazdagította az életművét. A fő kivételt a kánonon kívülinek számító újabb Bond-film, a Soha ne mondd, hogy soha jelentette. Connery a '80-as évektől egyre sűrűbben vállalt be kisebb szerepeket, amikben viszont annyira jó volt, hogy előszeretettel nyúlta le limitált feltűnésével az adott filmet.

Az Aki legyőzte Al Caponét Oscar-díjat érő alakítása feltette a koronát a reneszánszára. Connery irigylésre méltóan öregedett. Még jól is állt neki a korosodás és egyre jobb szerepek találták meg, mint amilyen Indiana Jones szórakozott apjáé Az utolsó kereszteslovagban. Élő legendává válásával Sean Connery sértetlenül megúszta a legrettenetesebb baklövéseket, például a Hegylakó sokat szapult folytatását. Akcióhősi múltját is képes volt két modern klasszikussal (Vadászat a Vörös Októberre; A szikla) újra kamatoztatni. Az idősségét egyedül a Briliáns csapda miatt emlegették fel, amiben az akkor 29 éves Catherine Zeta-Jones játszotta a szeretőjét. Az ezredfordulóhoz közeledvén Connery mind kevésbé találta a helyét Hollywood változó térképén, elidegenítették az új trendek. Hiába ajánlottak fel neki 30 millió dollárt Gandalf eljátszásáért A Gyűrűk Ura-trilógiában, visszautasította azzal, hogy nem érti a történetet. Meglehet a kihagyott lehetőséget utóbb bánta, mert elvállalt egy képregényfilmet, amit szintén nem értett. Ez volt A szövetség, melynek hírhedten szörnyű forgatása után nyugdíjazta magát. Connery abban a tudatban vonult vissza, hogy túlnőtt James Bond árnyékán, amivel nagyobb bravúrt hajtott végre, mint gondolta.

 

2. George Lazenby

pbond-2a.jpg

Papíron az ausztrál Lazenby tökéletes jelölt volt James Bondnak. Keresett modell volt, emellett maga Bruce Lee tanította meg verekedni, mégis úgy vonult be a filmsorozat történetébe, mint az a fickó, akivel hiába próbálták leváltani Sean Conneryt. Az mindmáig nem egészen tiszta, hogy magától hagyta ott a franchiset vagy kirúgták. A széria egyik atyja, Albert R. Broccoli szerint a legjobb James Bonddá érhetett volna, ugyanakkor ő volt az, aki Lazenby szerint elhíresztelte róla, hogy arrogáns és nehéz vele együtt dolgozni. A színészt saját bevallása alapján az ügynöke beszélte rá, hogy mindössze egy film után lépjen ki a több folytatásra szóló szerződéséből mivel James Bond már divatjamúlt. Az Őfelsége titkosszolgálatában pedig nagy sikert aratott. Lazenby volt az, akit a sajtó már a premier előtt a szerepre való alkalmatlansággal vádolt, amire ő elég szerencsétlenül reagált. Bizonytalansága, ellenérzései a filmsorozattal való elkötelezettségével szemben eljutottak a producerek fülébe is, akikkel idő előtt megromlott a kapcsolata.

Lazenby azt remélte, hogy távozásával a karrierje nem véget ér, hanem felszabadul. Úgy volt, hogy több filmet is forgat barátjával, a harcművész filmek ikonjává emelkedett Bruce Lee-vel. Az ígéretes lehetőség dacára Lazenby idegeit ekkor már megviselte növekvő meggyőződése, hogy élete legnagyobb hibáját követte el a Bond-sorozat otthagyásával. Alkoholproblémái lettek, anyagilag lenullázta magát. Az ő és az egész világ szerencsétlenségére Bruce Lee-t fiatalon elragadta a halál. Lee producere, Raymond Chow néhányszor együtt dolgozott Lazenbyvel, azonban együttműködésük legnagyobb gyümölcse pont egy Bond-utánzat lett, melyet a színész hazájában forgattak le. Az 1975-ös The Man from Hong Kongban ráadásul Lazenby másodhegedűs volt, innen pedig csak lefelé vezetett az út. Visszament modellkedni, tévés felkérésekkel karistolgatott el, melyek közül a legmegalázóbbak a szoftpornó Emmanuelle-vendégszereplések voltak. George Lazenby a legtöbb, amit elért, hogy ma már egyes vélemények szerint ő minden idők leginkább alulértékelt James Bondja. A pályafutása ennek megfelelően egyetlen nagy "mi lett volna, ha?". 

 

3. Roger Moore

pbond-3a.jpg

A magyar közönség számára a rendszerváltás közeledtéig inkább Az angyal tévésorozat Simon Templarjaként ismert Roger Moore amennyire más Bond volt, mint Connery, legalább ennyire másképp viszonyult a szereppel járó terhekhez is. Ha végignézünk a korabeli interjúin, egy olyan embert látunk, akit egyáltalán nem zavarja az, hogy a legjobb éveit adja oda a 007-esnek, hanem kimondottan élvezi! A legmaradandóbb filmjeit is ebben a korszakban készítette el. Volt náci tiszt a Szökjünk Athénba c. háborús filmben és Bond ellentéte a 25 millió fontos váltságdíjban. Mindkét filmben meghatározó volt jellegzetes humora és lazasága. Amikor komolyabb hangot próbált megütni, azt rendszerint nem fogadták lelkesen. Elutasításban részesült az 1984-es Gyilkosok között, egy borús tónusú krimije is, melyet barátja, Bryan Forbes rendezett. Karrierje Bondként egy évvel később ért véget az anyagilag ugyan sikeres, egyébiránt a sorozat cikisebb darabjai közé sorolt Halálvágtával.

Azt nehéz volna cáfolni, hogy Roger Moore tovább játszotta James Bondot az indokoltnál. Végül már ő érezte kellemetlenül magát azért, hogy olyan nőkkel kell szerelmi jelenetet eljátszania, akik a lányai lehetnének. Rá sajnos nem várt reneszánsz, ahogy Conneryre. Egy örökkévalósággal felérő öt évnyi szünet után tért vissza a mozivászonra, akkor is egy rendkívül kínos német produkcióval, a Tűz, jég és dinamittal. Kezdett többször hallatni magáról a humanitárius tevékenysége kapcsán, mint a filmjei révén, melyek még hazánkban is hajlamosak voltak elkerülni a mozikat. Ezek közé tartozott a Telitalálat!, amit régi cimborájával, Michael Caine-nel forgattak. A balul elsült vígjátéknak nálunk meglettek a rajongói részben a Moore rövid életű, de kultikus szeretet övezte tévésorozatát (Minden lében két kanál) megidéző eredeti szinkron miatt. Az utolsó alkalmat, amikor Roger Moore a moziba járók radarjára érdemben rákerült Van Damme csúnyán elhasalt akciófilmje, A kalandor szolgáltatta, melyet az egykori Bond a legkevésbé kedvelt szereplései közé sorolt. Moore 2017-ben halt meg rákban. Búcsúja a moziközönségtől pont egy magyar vonatkozású filmmel esett meg: Edelényi János rendezésében, a Jutalomjátékban alakította önmagát.

 

4. Timothy Dalton

pbond-4.jpg

Bár többször is megkörnyékezték, hogy játssza el James Bondot, a színészi pályát már egész fiatalon elkezdő Daltonnak csak 1987-ben nyílt rá lehetősége, hogy megtestesítse őt. Ez sajnálatosan egybeesett a filmsorozat válságával, melynek lenyomata ott volt mindkét Bond-filmjén. Dalton régimódi Shakepeare-színészként véresen komolyan vette a 007-es megformálását, ám az épp elég komoly változásokon átmenő világnak pont nem erre volt szüksége. A tervezettnél rövidebbé vált hát Timothy Dalton Bond-karrierje, lényegében véget ért még azelőtt, hogy beindulhatott volna. Az amerikai ízlésre szabott A magányos ügynök után eredetileg akartak vele egy harmadik Bond-mozit is, azonban a jogi csatározások és az előző kettő fogadtatása miatt ez a film soha nem valósult meg. Hozzátenném, hogy azok alapján amik kiderültek róla, ez kész áldás volt! Egy ideig úgy tűnt, hogy Daltonnal száll sírba a Bond-széria, ami után érthető módon nem halmozták el ajánlatokkal.

A Rocketeer főgonoszaként szerették őt, már azok, akik elmentek megnézni a retró stílusú, anyagilag csalódásként elkönyvelt képregény-adaptációt. Dalton a mozi helyett inkább színházban és tévében aratta a visszafogott jelentőségű babérokat. Közülük a hangosan érkező, de mára elfelejtett Scarlett (az Elfújta a szél folytatása) érdemel említést. Az ezüstvásznon Dalton sebes iramban csúszott a B-kategória felé. Ebből az időszakból már a filmjeinek a címe is árulkodó, mint például a Mentsük meg a jávorszarvast! meg A szépész és a szörnyeteg, amiben a sitcom csillag Fran Drescher partnere volt. Dalton megkésve kiparodizálta a Bond-imázst a 2003-as Bolondos dallamok - Újra bevetésen kémpapájának eljátszásával, azonban a film óriási bukás lett. Néhány évvel később a kult státuszba került Vaskabátok egy emlékezetes mellékszerepével vigasztalódhatott, ami újfent azt igazolta, hogy szórakoztatóbb gonosznak, mint hősnek. Dalton felfutását hosszú távon inkább gátolta, mint segítette, hogy eljátszotta Bondot. Az új generáció már inkább emlékszik rá a Londoni rémtörténetek és a Doom Patrol című sorozatok révén.      

 

5. Pierce Brosnan

pbond-5.jpg

Mivel Daniel Craig Bond-karrierje akkor ér majd véget, ha a gyártó hajlandó lesz bemutatni a dobozban porosodó, végsőnek szánt filmjét, jelenleg Pierce Brosnan az utolsó, akivel illusztrálni lehet, mi is vár egy Bond-színészre a Vodka Martinis napok végeztével. Brosnannek abból sikerült egy kisebb karriert csinálnia krimisorozata, a Remington Steele idején, hogy majdnem Bond lett belőle már a '80-as években. Azt gondolnánk, hogy a stafétát átadva se kellett őt félteni, azonban rossz óment jelentett, hogy az egyik legutáltabb Bond-epizóddal, a Halj meg máskor!-ral köszönt le. Az elválás ráadásul enyhén szólva mentes volt a 007-eshez illő eleganciától. Brosnan Az utolsó gyémántrablás forgatásán tudta meg, hogy nem várják vissza a producerek. Barbara Broccoli és Michael G. Wilson telefonon közölték vele, hogy köszönik az eddigieket, ég veled! Akaratlanul így a Brett Ratner rendezte akció-vígjáték vált a főpróbájává annak, hogy mire megy Brosnan a 007-es hátszél nélkül, és az amúgy szórakoztató film jó nagyot bukott. A színész nem esett kétségbe. Saját produkciós céggel állt neki a poszt-Bond korszakának, azonban lelkességét egy sor újabb kudarc törte le.

A kisebb volumenű, független filmjei a nagyszerű Matador kivételével hamar elvéreztek. A mentőöv onnan jött, ahonnan nem várta: egy musical szereppel kínálták meg. A Broadway-siker Mamma Mia! a mozikban is aratott, az ABBA-slágereket danolászó Brosnan pedig ismét nyeregben érezhette magát. Ezt változatos műfajokban igyekezett kihasználni. Szerepelt mesefilmben, könnyes drámában, vígjátékban, továbbá egy Roman Polanski rendezte thrillerben, a Szellemíróban, azonban maximum a kritikusok kegyeit tudta elnyerni. Érdektelenségbe ütköztek egymást követő, feledhető romantikus komédiái, ahogy csökkenő színvonalú akciófilmjei is. Az utóbbiak közül a kémek világába való visszatérését jelentő November Man okozta csalódás fájhatott a legjobban, melyet egy franchise első részének szánt. A több nagyobb országban egyből DVD-re száműzött A túlélővel Brosnan reményei az újbóli felemelkedésre végérvényesen elúsztak. A Mamma Mia! fenyegetően hangzó folytatása, a Sose hagyjuk abba volt az egyedüli sikere az utóbbi években. Brosnannek most már biztosan James Bond marad a karriercsúcs, de bízzunk benne, hogy nem kizárólag haknikkal fogja kitölteni a pályafutása hátralévő állomásait!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekapolcrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1516384042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2021.01.13. 11:56:51

Ez egy érdekes összeszedett cikk lett. hasonlót a Gyűrűk Ura szinészeivel terveztem tíz éve, de sose írtam meg lustaságból :D Sok érdekességet összeszedtél, és jó, hogy visszatértél.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.13. 12:30:22

@scal: Köszönöm! A gyűrű szövetsége most lett 20 éves, úgyhogy, ha te nem írod meg, a végén kénytelenek leszek én! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2021.01.13. 12:57:51

@Lazók György: én biztos nem írok már semmit, YT csatornát kéne csinálni, ez a blogolás teljesen halott

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2021.01.13. 13:11:53

@Lazók György: amúgy viccest félretéve érdekes, mert szinte az összes ottani színész nagyon szép pályát járt be (legalábbis az első dekád során) ráadásul mindenkinek jutott valami emlékezetes szerep is, pl McKellen triplázott Magnetóként, Weaving szintén Smith ügynökként, Bloom meg kovácsinasként, arról már nem is bezsélve hogy Mortensen meg Bean miket csinált, még a legrosszabbul a kis hobbitkák jártak, élükön Frodóval, aki hát kb ugyanazt kapja mint Potter.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.13. 14:20:53

@scal: Jó ötlet a YT, de ahhoz előbb ki kellene okosodni videóvágásból! Három éve amúgy egy srác engedélyt kért tőlem egy youtube-videóhoz, amit a szinkronbakis cikkem alapján akart csinálni. Nagyon profi munkát végzett, sajnálom, hogy nem lett folytatása a dolognak!

gigabursch 2021.01.13. 18:38:19

@scal:
A TeCső VS blogolással nem értek egyet.

Cs. Samu a Hurok c. filmmel (szerintem nagyon jópofa történet) szerintem jól indult.

Behajtó70 2021.01.15. 07:54:46

Erős tevedésekkel teli, gyenge fércmunka. Így tényleg nincs értelme bloggolni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.01.15. 09:01:52

@Behajtó70: Te a röfögéseid 90 százalékában ócsárolsz másokat. Mi a baj? Tápszeren nőttél fel, vagy nem veri ki neked az asszony?

Gösser söralátét 2021.01.15. 09:16:54

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Pedig rohadtul igaza van. Connery 53 évesen játszotta el az utolsó Bondját, és a Zardoz után bőven van felejthetetlen szerepe amiről firkász meg sem emlékezett. Köztük még egy Bond.
Sajnos valóban egy fércmunka jó indítással, jó alapkoncepcióval, de gyatrán kidolgozva.
Ez csak a hozzád hasonló "kiverős" szintnek jó.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.15. 09:43:29

@Gösser söralátét: Ha a Soha ne mondd, hogy sohára gondolsz, az említve van, sőt a kép Conneryről is onnan származik. Amúgy nem számít bele a sorozatba, egy bírósági döntés Kevin McClory-nak ítélte a Tűzgolyó újrafeldolgozási illetve a SPECTRE/Blofeld felhasználásának a jogát, így született meg a film, amit egy évben mutattak be a hivatalos Bond-filmmel, a Polipkával.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2021.01.15. 12:24:53

Érdekes poszt, meglehetősen szubjektív, de legalább van benne anyag.
Dalton esetében felfutásról nehéz beszélni, szerintem látványosan megbukott Bondként, sótlan és színtelen karaktere miatt. Persze azok a filmek más vonalon is gyengélkedtek.
Ráadásul értelmezhetetlen és alaptalan a szubjektív Brosnan gyűlölete.
" legutáltabb Bond-epizóddal"
Na ez egy vicc ugye? A Dalton féle limek vagy a Gyéméntok az örökkévalóságnak mellett?
Lehet hogy egy képregényfilm született, de abból egy igen jóféle, látványos karakterekkel. Nem mondom hogy a legjobb Bond film, de mindenképpen a jobbik felében van.
A saját produkciók nem valami ígéretesek, de mellékszerepben igen komoly produkciókba hívták (ahogy Connery sem az igazi főszereplője a Vörös Októbernek).
World's End (2013), Percy Jackson (2010), King's Daughter (2020) szóval nem egy mellőzött színész.
Közben azért történt egy és más a magánéleti fronton ami nem javít egy karrieren.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.15. 12:48:46

@Ződ2000: Brosnant én egyáltalán nem utálom, sőt épp ellenkezőleg! A Halj meg máskor!-t egyéni szimpátiától függetlenül a gyengébb Bond-filmek közé szoktak sorolni. Olyan véleményekkel is találkoztam, melyek szerint a legrosszabb. Szerintem a második fele lett elszúrva, felzabálják az esztelen túlzások és a gagyi CGI. A két Dalton-filmhez meg főleg az abszolút mélypont Gyémántok az örökkévalósághoz viszonyítva persze ezzel együtt bőven élvezhető kategória. A Vörös Októberre tett megjegyzéssel viszont vitába szállnék. Annak a filmnek Connery a sztárja minden tekintetben. Harrison Ford is úgy tudom, hogy azért nem vállalta el Jack Ryan szerepét benne, mert másodlagosnak tűnt neki Ryan karaktere az orosz tengeralattjáró parancsnokéhoz viszonyítva.

Denise Hogyisdugják 2021.01.15. 14:12:08

pierce brosnan-nél kimaradt a roppant szórakoztató thomas crown ügy rené russo-val, pedig szerintem a legjobb filmje mind közül. és azok a mellek :-)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.15. 14:30:59

@Denise Hogyisdugják: A Thomas Crown ügy nekem is bejött, de azt akkor forgatta, amikor még Bond volt. Nem is szabadott begombolva lenni a szmokingja, mert tiltotta a szerződése! :)

Denise Hogyisdugják 2021.01.15. 14:52:53

@Lazók György: jogos, gondolom akkor ezen logika miatt maradhatott ki a "támad a mars!" című épületes alkotás is, ami nem is jutott eszembe.

John Black 2021.01.15. 14:58:01

Connery-nél a Zardoz tényleg egy furcsa valami, főleg az öltözékével nem tudtam kibékülni. Viszont nekem tetszett a Fedezd fel Forrester című filmben.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.15. 15:01:24

@Denise Hogyisdugják: Csakis, mivel az egyik kedvenc Tim Burton filmem! Nem lehet nem szeretni egy filmet, amiben a földönkívülieket az emberek pocsék zenei ízlése győzi le.

lionking 2021.01.16. 20:04:44

Már nem azért DE!
Tudom, hogy minden ilyen lista nagyon szubjektív, de Connery Bond utáni filmjeiről való említésből kimaradt nagyon sok jó filmje.
Azt is tudom, nem lehet annyit belevenni mert 60 oldallal hosszabb lenne az írás, de én akkor is megemlíteném azt a pár filmjét, amivel nekem elnyerte a kiváló színész kategóriát (mert az nem a Bondokkal sikerült)
A rózsa neve
Medicine man
Gyilkos nap
és ami számomra az egyik legjobb alakítás az Egy igaz ügy

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2021.01.16. 20:23:13

@John Black: Ha lehámozzuk a "cool" faktort a 90-es évek Connery-reneszánszáról, akkor valóban a Fedezd fel Forrestert a legkiválóbb alakítása, még ha maga a film kicsit Good Will Hunting utánérzés is (nekem valahogy olyan érzés mindig, mintha GVS önplagizálna). De ezt leszámítva tényleg kiváló film, kijárna neki egy saját bejegyzés az oldalon :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.16. 21:28:23

@lionking: Connery az, akinél a gazdag életmű miatt a leginkább tömöríteni kellett az egységes hossz érdekében, így nem tettem említést egy személyes kedvencemről, a Gyilkos bolygóról se. Amúgy, ha rákattintasz a nevére a címkék közt, találsz kritikát az oldalon a Gyilkos napról és az Egy igaz ügyről is.

@joeperry: A Fedezd fel Forresternél nekem is az volt a benyomásom, hogy a rendező a Good Will Hunting sikerét próbálja megismételni. Nem rossz film a nyilvánvaló Oscar-csali jelleggel együtt, de Connery alakításán kívül bennem többszöri megnézés után se hagyott mély nyomokat.

Szabó G. Ádám 2021.01.18. 22:43:48

Lazenby 2 éve Miskolcra jött, de a CineFesten jócskán beigazolta, amit az öreg Cubby vagy Diana Rigg is gondoltak róla. 50 (!) év elteltével egy hangyányit sem gondolkodott rajta, talán nem ő szúrt-e el valamit, helyesebben, szerintem nagyon is tudta, csak könnyebb volt a megkeseredettségét lazasággal palástoló vénembert játszani. Csak dumált és dumált a mesterkurzuson, majd az életműátadáson is, az egész show kizárólag róla szólhatott. Kérdést elvétve sikerült feltenni neki, a díjátadó ceremónia formaságait pedig nagy ívben leszarta és tönkretette. Ugyanezzel állította magát a földbe '69-ben, de már a forgatáson is (lányok szidalmazása, Rigg sírva fakasztása és trágár leugatása, három sofőr elijesztése, az öltöztető majdnem ökölcsapásig fajuló kikészítése, nagyobb lakosztályok, limuzinok követelése, aranyóra lekényszerítése másról - mind itt van: www.ajb007.co.uk/topic/28328/diana-riggs-letter-to-george-lazeny/). Olyan benyomást tett rám, mint egy tetszőleges külvárosi kocsma össze-vissza magyarázó, alkesz vénembere, plusz még az időmet is rabolta, úgy kellett lelépnem az ún. mesterkurzusáról (aminek az elején még az autogramjáért kuncsorgó hazai rajongókat is elhessegette), hogy elérjek egy villamost, ami a vonatomhoz szállít.

Elismert magyar színésznek vagy akár celebnek tökéletes lenne ezzel a viselkedéssel, teljesen következmények nélkül hagynák. A briteknél viszont működtek a fékek és az ellensúlyok.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.01.19. 07:31:24

@Szabó G. Ádám: A DVD-kiadáson lévő doksiban is pedzegették, hogy Lazenbyvel problémák voltak a forgatáson, a fokhagymás sztorit is hallottam, de azt nem tudtam, hogy ennyire el volt szállva! Brit fékek és ellensúlyok ide vagyok, szerintem ott is megúszta volna ezt a viselkedést, ha idő előtt nem száll ki a Bond-szériából.

Szabó G. Ádám 2021.01.23. 22:47:49

@Ződ2000: A DAD eleje Bond elárulásával és kínzásával fantasztikus, az egész széria legjobb és bátrabb pillanatainak egyike, de aztán... 12 éve agyalok azon, milyen lenne egy olyan Bond-hattyúdal, ami a jubileumi kaland sztoriját az első 30 perc hangulatában vinné tovább. Fleming rajongói szerintem visítva ugyan, de fel tudnák fedezni az értékeit, az unortodox nézők pláne, csak ők elég kevesen vannak, de a moziszéria rajongói, akik popcornnal és kólával ülnek be az aktuális 007-filmre, tuti utálnák. Mintha látnák Az utolsó Jediket és fújolnának. Sőt, amiben én gondolkodom, arra nemhogy 200, de 100 milliót sem adna az EON. Olyanoknak készül(get)ne fejben, akik a szadomodernista drámákat, a revizionista műfajfilmeket imádják, a Melville-féle A szamuráj az egyik kedvencük, betéve ismerik Mike Hodges gengszterdrámáit és a legdepresszívebb hangulatú mozik jelentik számukra a film varázsát. Pl. amikor egy Heli vagy egy Dogman jön ki. Van olyan, aki ezeket nézte a plázaközönségben? Nope. Ja, és olyan színészek lennének benne, mint Arno Frisch, Josephine Japy és Mikkel Folsgaard. Kik ők, ugye. Bond utolsó küldetése, az általa képviselt ideák eltűnése, az egész világ halála lennének a központi témák. Bevertem az utolsó koporsószöget, ugyanis ez ma senkit nem érdekel a mainstreamben.

Gerberus 2021.08.28. 07:56:49

Lehet, hogy a Mamma Mia! és folytatása siker volt, de leginkább az ABBA slágerek, semmint Brosnan miatt, miután nulla énekhangja van, erről bárki meggyőződhet, hisz a dalokat eredeti angolban adták elő, legfeljebb feliratozták a dalszövegeket. Szerintem egy, de akár két Bond film is lehetett volna még Brosnanben, Daniel Craig és amit vele csinaltak Bond címén mindenképpen mellényúlás - függetlenül attól mennyire nyereséges, hisz az ultragáz Halálos iramban-filmek is szépen hoztak a konyhára (valszeg ezért sem strapálják manapság magukat a filmesek). Kedveltem Brosnant, kár, hogy olyan sületlen butaságokkal üti el az időt, mint a legutóbbi Tolvajok társasága, a cikkben már említetteken túl.

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2021.08.28. 22:21:47

@Gerberus: Még egy Bond-rész szerintem is volt Brosnanben. Jobb búcsúfilmet érdemelt volna a Halj meg máskor!-nál. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Craig milyet kap a Nincs idő meghalnival! Az előzetesek alapján akármi lehet belőle.

Gerberus 2021.09.05. 08:27:46

@Lazók György: Szerintem a Halj meg máskor abszolút szorakoztató rész volt, nekem legalábbis abszolut tetszett, azt szívesen újra is nézem Craig filmjeivel ellentétben. Szerintem is méltóbb búcsút érdemelt volna egy telefonnál.

ArriMédesz 2021.10.06. 23:45:47

@Szabó G. Ádám:

"Olyanoknak készül(get)ne fejben, akik a szadomodernista drámákat, a revizionista műfajfilmeket imádják, a Melville-féle A szamuráj az egyik kedvencük, betéve ismerik Mike Hodges gengszterdrámáit és a legdepresszívebb hangulatú mozik jelentik számukra a film varázsát."

a többség nem elmebeteg, ill. azzal is tisztában vannak, hogy ilyesmire nem james bond karakterét kell használni, ugye szabó g. ádám?

Szabó G. Ádám 2021.10.07. 08:27:32

@ArriMédesz: "a többség nem elmebeteg"

:D :D :D Ők nem, de te igen. Évek múlva is visszajárni hozzám vélt vagy valós sérelmekért pedig elég szánalmas. Fordulj szakemberhez.
süti beállítások módosítása